Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Sakarya’nın Kocaali ilçesine çalışmak için giden tarım işçilerinın 4 Eylül’de uğradıkları saldırıyla ilgili soruşturmayı tamamlayan Kocaali Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame, Kocaali Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma önümüzdeki günlerde görülecek. 

Mezopotamya Ajansı'ndan Ahmet Kanbal'ın haberine göre Savcı, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan başlattığı soruşturmada takipsizlik kararı verilirken, “kasten yaralama”, “tehdit” ve “hakaret” suçundan ceza istedi. İddianamenin bir buçuk sayfasında mağdur, müşteki ve sanıkların isimleri ile bilgilerine yer verildi. Diğer sayfasında ise savcının değerlendirmesi yer aldı. İddianamede 7 kişi mağdur olarak, diğer işçiler ise müşteki olarak yer aldı. 

Hazırlanan iddianamede 4 saldırgandan Hasan Cebecioğlu, Hüseyin Cebecioğlu ve Kenan Cebecioğlu’nun “kasten yaralama”, “tehdit” ve “hakaret”, Kadir Cebecioğlu’nun ise “kasten yaralama” suçlaması ile cezalandırılması istendi. Buna göre saldırganlar, “tehdit” suçundan 6 aya kadar hapis cezası ve adli para cezası, “hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası, “kasten yaralama” suçundan ise 4 aydan 1 yıla kadar cezasıyla cezalandırılabilecek.

Savcılığın değerlendirme kısmında olay yaşanan olay anlatılırken, saldırganların işçilere dönük kullandığı “Sizi yakarım, burası benim memleketim, siz burayı Mardin mi sandınız”, “Öldüreceğim onu, yakacağım", "Size bir saat veriyorum ya buradan çıkar gidersiniz ya da evi sizle beraber yakarım" ve "Sizin cesetlerinizi bu ocağın altına gömeceğim ve hiç kimsenin haberi olmayacak" ifadeleri yer aldı.