Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarının artışta olduğuna dikkat çekerek yeni kısıtlamalar getirildiğini duyurdu.

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, Dünyada Koronavirüs vaka ve ölüm sayılarının arttığına dikkat çeken Erdoğan, "Sağlık altyapımızın gücü ve sağlık çalışanlarımızın gayreti sayesinde bir krizle karşı karşıya kalmadık" dedi. Çok sayıda işyerinin 22.00'de hizmetinin sonlandıracağını belirten Cumhurbaşkanı, yüz yüze eğitim uygulamasına ilişkinse, "Salgınını seyrine göre önümüzdeki haftalarda diğer sınıfların durumunu değerlendireceğiz" dedi

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Salgında dünya çapında hasta sayısı 48 milyona yaklaştı. Kimi Avrupa ülkeleri yeniden kısıtlamalara başvurma yolunu seçti. Hasta sayılarının çok yüksek olduğu tüm ülkelerde salgın elden kaçmış vaziyettedir. Türkiye genel olarak kontrollü bir süreç yaşıyor. Sağlık altyapımızın gücü ve sağlık çalışanlarımızın gayreti sayesinde bir krizle karşı karşıya kalmadık. Günlük hasta sayımız hala yönetilebilir seviyededir.

"Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızdan bu konuda daha fazla dikkat bekliyorum. Salgının bu şehrimizdeki artışının önüne ancak bu şekilde geçebiliriz.

"Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecektir. Pazar yeri ve market gibi yoğun insan hareketliliğinin olduğu yerlerdeki denetimler artırılacaktır. Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane ile, berber, nikah/düğün salonu, yüzme salonu, hamam, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu vb. tüm işyerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecektir. Vatandaşlarımızdan kalabalık ortamlardan kaçınmalarını rica ediyorum.

"Son kabine toplantımızda okullarımızdaki sınıfların bir kısmında daha eğitim öğretim yüz yüze başlaması kararını kamuoyuyla paylaşmıştık. Bugüne kadar ki uygulamalar sürecin çok ciddi bir sorunla karşılaşılmadan ilerlediğini gösteriyor. Salgınını seyrine göre önümüzdeki haftalarda diğer sınıfların durumunu değerlendireceğiz."