Serdivan Belediyesi'nin, Serdivan AVM'nin bitişiğinde bulunan Mina Özdoğancı Ana Okulu ile Kanada Özel Eğitim Merkezi'ninbulunduğu alanların yeşil alana dönüştürülmesi  ile ilgili olarak  Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar değişikliği plan tadilatının yürütmesini durdurdu.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, gelişmeye ilişkin şu bilgiler verildi:

"İlimiz Serdivan ilçesinde bulunan Mina Özdoğancı Anaokulu ve Kanada Özel Eğitim Merkezi Okullarının bulunduğu alanların yeşil alana dönüştürülmesi  ile ilgili olarak  Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar değişikliği plan tadilatı;

Yürürlükte bulunan, plan yapım esaslarına, planların kademeli birliğine, Kamu yararına ve toplumsal çıkarlara uygun yapılmadığı gerekçesiyle;
Yapılan işlemlerin iptali ve yürütmenin durdurulması istemi ile konu Şubemiz tarafından  İdare Mahkemesine taşınmıştır.

Mina Özdoğancı Anaokulu ve Kanada Özel Eğitim Merkezi Okullarının bulunduğu alanın Yeşil Alana dönüştürülmesi ile ilgili dava T.C. Sakarya 2’nci İdare Mahkemesinde 2020/786 Esas No. ile karara bağlanmıştır.

Mahkeme kararında dava konusu işlemin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına ilişkin olması, akabinde yapılacak 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planını ve buna bağlı olarak yapılacak İmar uygulamasının doğrudan etkileyecek olması, mülkiyet hakkını ve kamu menfaatini doğrudan ilgilendirdiği ve uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararlar doğurabileceğinden bahisle 2577 Sayılı kanunun 27’ nci maddesi uyarınca yapılan işlemlerle ilgili olarak “ YÜRÜTMENİN DURDURULMASI ” kararını vermiştir.

Karar mahkeme üyelerince oy birliğince alınmıştır. Karşı oy yoktur.
"