İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valisine gönderdiği maske talimatı yürürlüğe girdi. Buna göre, bugünden itibaren maske takma zorunluluğuna uymayanlara 900 lira ceza kesilecek. 

Maske takmayanları cezayla ilgili bilgilendirme sona erdi

İstanbul'da geçtiğimiz hafta alınan kararla, maske takmayanlara ilişkin kesilen cezalarda ilçelere göre değişen farklılık son buldu. 

İçişleri Bakanlığı, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine 18 Haziran'da talimat göndererek, 22 Haziran Pazartesi gününe kadar bu kuralı ihlal edenlerin uyarılıp bilgilendirilmesini, o tarihten itibaren de 900 lira idari para cezası uygulanmasını istemişti.

Bu bağlamda 4 gün boyunca ülke genelinde yapılan denetimlerde maske kullanım kurallarına aykırı davranan vatandaşlar ve iş yerleri ikaz edilip bilgilendirildi.

48 ilde tüm alanlarında, 33 ilde ise toplu halde bulunulan yerlerde

Maskenin, 48 ilde hayatın tüm alanlarında, 33 ilde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu iş yerlerinde takılması zorunluluğu bulunuyor.

İşte maske takmanın zorunlu olduğu iller;

Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa.