Salim Aydın yaptığı yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verdi:

"TBMM’de; ilgili alt ve ana komisyonlardan geçen, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin bugünlerde Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Elektrik Piyasası Kanunu son 7 yılda 9 kez, Yenilenebilir Enerji Kanunu ise son 15 yılda 5 kez değişmiştir. Komisyon çalışmalarında; hangi değişikliğin ne işe yaradığı, canlı yaşamına ve çevresel etkilerinin neler olduğu yeterince değerlendirilmemiştir. Gerçekten yeterince değerlendirme yapılmış olsaydı, en azından 2016 yılında yapılan düzenlemeyle lastikten elektrik üretimini yenilenebilir sayılması gibi bir ayıba ek olarak şehir çöplerinin, orman atıklarının yakılması, yasallaştırılmak istenmezdi. Bu durumun yasallaşması, sadece Kocaeli, Düzce ve Erzincan’daki ömrünü tamamlamış lastikleri (ÖTL) yakıt olarak kullanan tesislere yenilerinin eklenmesiyle kalmayacak, ülke bütünü için tam bir ekolojik yıkıma neden olacaktır

İhtiyaç olan, gerçek anlamda bir ATIK YÖNETİMİ ile yine ömrünü tamamlamış lastik (ÖTL) ve orman atıklarını da içeren kapsamlı bir GERİ KAZANIM mevzuatlarının hazırlanmasıdır. Amaç, atıkları ekosistemlerine dönüştürmek ve geri kazanmak olmalıdır. Aksi durum; kapital sahiplerine yeni rant alanlarının açılmasının hedeflendiğini ayan beyan ortaya koymak anlamına gelmektedir.

Diğer yandan; “orman atıkları” tanımının yasa tasarısı içerisinde aynı kapsamda değerlendirilmesi, orman vasfını koruyan alanların talan edilmesine zemin oluşturacağı endişesini beraberinde getirecektir.

Türkiye’nin; Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) gibi Teşvikler üstünden birilerine rant sağlayan ekonomik modelle çalışan ve gerçekte biyolojik bağı bulunmayan ancak biokütle olarak tanımlanan ömrünü tamamlamış lastiklerin (ÖTL), şehir çöplerinin, orman atıklarının yakılması suretiyle üretilecek enerji kaynakları yerine ucuz ve sağlıklı, iklim dostu yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına gereksinimi vardır.

Hiçbir işlem ile geri kazanılamayan atıklar ise yerleşim yerlerinden uzak ve modern emisyon kontrol sistemleri olan tesislerde çevre ve canlı dostu uygun yöntemler ile bertaraf edilmelidir.

Rant hırsından önce, insan ve diğer canlıların yaşamlarının savunulmasına dair yasal düzenlemelerin yapılması öncelikli talebimizdir.

Halkın cebinden yüksek miktarda para alınarak bunun karşılığında araba lastiklerini dönüştürmek yerine yakıt olarak kullanılmasına karşıyız ve böylesi bir tesisin kentimizde olmasından dolayı çok üzgünüz. 

Başta Sakarya Milletvekilleri olmak üzere tüm vekillere açık çağrımız, bu yasanın geçmesine izin vermemeleridir."