Adapazarı Süleymanbey mahallesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı, söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, dumanları fark edenlerin ihbarıyla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri bölgeye dakikalar içinde intikal ettiği belirtilerek, yangına itfaiye teşkilatının yanı sıra havadan  müdahale edildiği, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer tüm kurumlar da bölgede çalışma yürüttüğü belirtildi.

Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce'nin, yangınla mücadele çalışmalarını Vali Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte yakından izlediği ve sonrasında bölgeye intikal ettiği ifade edilen açıklamada, Yüce'nin şu sözlerine yer verildi:

“Yangın ihbarının hemen ardından itfaiye ekiplerimiz hızlıca bölgeye ulaştı ve yangının söndürülmesi için çalışmalarını başlattı. AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer paydaş kurumlarımızın yanı sıra yangına havadan uçak ve helikopterle de müdahaleler devam ediyor. Hamdolsun yangını kısa süre içerisinde kontrol altına aldık. Söndürülen bölgelerde soğutma çalışmalarıyla riskin tamamen ortadan kaldırılması için ekiplerimiz canla başla mücadele ediyor. Rabbim daha beterinden korusun. Kahraman itfaiye erlerimize ve bölgede çalışan tüm ekiplere teşekkür ediyorum.”