Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de 30'dan fazla şehirde çıkan 240 orman yangınından 5'inin devam ettiğini ve şu anda yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangının olmadığını söyledi. Bakan Pakdemirli, Milas yangının ise henüz kontrol altına alınamadığını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Bakan Pakdemirli devam eden orman yangınlarına ilişkin Marmaris Öğretmenevi'nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Pakdemirli Isparta'nın Sütçüler, Antalya'nın Kaş, Manisa'nın Gördes, Hatay'ın İskenderun ve İzmir'in Urla ve Torbalı ilçelerindeki yangınlar ile Dalaman Havalimanı'nı tehdit eden ve Datça'da çıkan yangınların gün içinde kontrol altına alındığını bildirdi.

Muğla'daki tüm yangınlarla ilgili durumun iyiye doğru gittiğini belirten Pakdemirli şöyle konuştu:

"Devam eden yangınlarda 15 uçak, 9 İHA, 1 insansız hava helikopteri, 64 helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve 5 bin 250 personelle yangınları kontrol etmeye devam ediyoruz. Bugün itibarıyla 89 hava aracının günlük koordinasyonunu yapmak durumunda kalıyoruz. Zor bir operasyon."

Pakdemirli yangınlara müdahale eden 3 uçağın Bakanlığa ait olduğunu; kalan uçakların ise uluslararası yardımlardan geldiğini ve Avrupa Birliği ve Yunanistan'dan gelen 2 uçağın da Türkiye'den ayrıldığını belirtti.

Aynı şekilde 39 helikopterlerinin olduğunu belirten Pakdemirli, "10 jandarma helikopteri çok kısa bir süre içinde bambi takarak su atmaya bizlere katıldı" dedi.

'Yunanistan'ın uçak talebi var, değerlendiriyoruz'

Yunanistan'da devam eden yangınlarla ilgili olarak da Atina yönetiminin bir uçak talebi olduğunu ve bunu değerlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Pakdemirli, "Bizdeki yangınların hafiflemesiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistan'a sağlıyor olacağız" diye konuştu.