İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, haklarında suç duyurusunda bulunduğu Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlerin sahibi olduğu internet sitesinin ofisinde ve evlerinde arama yapıldığı bildiriliyor.

Demirören Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Ataşehir'deki ofiste yapılan aramada, Özışık kardeşlere ait 'telefonlara ve dijital materyale' el koyuldu.

Hükümete yakın A Haber kanalında yer alan habere göre, Özışık kardeşlerin evlerinde de arama yapıldı.

Soylu'nun suç duyurusu, Sedat Peker'in Hadi Özışık ile yaptığı telefon konuşmalarının kayıtlarını yayınlaması sonrası geldi.

Bakan Soylu'nun son suç duyurusunda, Hadi ve Süleyman Özışık hakkında "hakaret", "iftira" ve "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım" iddiaları yer alıyor.

Söz konusu suç duyurusu dilekçesinde, "Peker'in 18 Mayıs'ta sosyal medya hesabından, başlatılan soruşturmaları sulandırma, kamuoyunda kendi lehine algı oluşturma çabasıyla Hadi Özışık ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin 2 video yayınladığı" ifadesi yer alıyordu.

Soylu'nun avukatının sunduğu dilekçede, şu suçlamalar da yer alıyor:

"Ancak videonun içeriğinden müvekkilimin bu görüşmenin gerçekleştirildiğinden, görüşmede geçen olaylardan bilgisinin olmadığı çok net bir şekilde anlaşılmaktadır. Diğer yandan bu görüşme aslında şüphelilerin acizliğini, müvekkilime yönelik kumpaslarını da net bir şekilde ortaya çıkarmaktadır. Müvekkilimin video içeriğinde kendisiyle görüşmeye geldiği iddia olunan Süleyman Özışık ile 20 Haziran 2020'den bu yana görüşmesi olmamıştır."

Bakan Süleyman Soylu, TRT Haber'de katıldığı bir yayında,  Özışık kardeşleri yıllardır tanıdığını belirtti.

Soylu, Özışık için "keklemişler" ifadesini kullandı.