Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Hendek'teki havai fişek fabrikasındaki  patlamada işverenin suçlu olduğunu belirterek, işçiler ve ailelelerinin arkasında durmaya devam edeceklerini söyledi.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına katılan Engin Özkoç, davanın artık Tüm Türkiye'nin davası haline dönüştüğünü söyledi. Davada işverenle birlikte işçilerin de yargılandığına işaet eden Özkoç, "İşçilerin mi suçlu olduğuna, patronların mı suçlu olduğuna mahkeme tarafından karar verilecek. Onlar sadece karınlarını doyurmak için asgari ücretle çocuğunun çoluğunun geçimini sağlamak için bir fabrikaya girdiler ve üzerlerine düşen görevi yaptılar. Ama birisi üzerine düşen görevi yapmadı. Kim yapmadı, işveren" dedi.

İşverenin fabrikayla ilgili güvenlik tedbirlerini almadığını ifade eden Özkoç, şöyle devam etti:

"Patlayıcı imal edilen bir fabrikada bina mesafelerini doğru ayarlamadığı için,içerideki işçiyle ilgili tedbirleri doğru olmadığı için ve bundan önce defalarca fabra patlayıp da, insanlar ölmesine rağmen ısrarla yanlış davranışını devam ettirdiği için onlarca canımızı kaybettik.  Üstelik cesetleri kaldırılamayacak şekilde.

Şimdi bir karar verilecek bu davada. Bu dava diyecek ki suçlu işverendir, masul olan işçidir ve onların aileleridir. Biz de dimdik onların arkasında duracağız."