Anadolu Ajansı (AA) operasyon kapsamında İstanbul, Ankara, Kocaeli, Trabzon ve Hatay'da 121 adreste arama yapıldığını ve çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

AA'nın haberine göre soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan ve Peker'in de elebaşı olduğu 63 kişinin; "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "gasp", "rüşvet", "yaralama", "tehdit" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi birçok suça karıştığı belirlendi.

Elde edilen yeni deliller sonucu Sakarya ve Konya'da da bazı adreslere operasyonlar düzenlendi.

Demirören Haber Ajansı (DHA), operasyonun İstanbul ayağında 74 adrese yapılan baskınlarda 43 kişinin gözaltına alındığını aktardı.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Peker'in lideri olduğu iddia edilen örgütün eylemlerinin tespiti amacıyla kapsamlı çalışmalar yapıldığı ve bunun sonucunda da "örgütün karışmış olduğu çok sayıda suç eylemi ve bu eylemleri gerçekleştiren örgüt üyesi" tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Elde edilen deliller kapsamında Sedat Peker suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 09.04.2021 günü 63 şüpheli şahsa yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır" denildi.

İnsansız hava araçlarıyla keşif yapılan ve özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyon kapsamında, belirlenen adreslerde aramalar devam ediyor.

Sedat Peker'in ise yurtdışında olduğu bildiriliyor.