Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarındaki ciddi artışı sadece mutasyonla açıklayamayacaklarını söyledi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a konuşan Koca, "Önlemleri gevşettik maalesef. Çözüm, aşıyı olabildiğince hızlandırmak. Beraberinde de hareketliliği azaltmak. ‘Önce tedbir, sonra aşı’ ya da ‘önce aşı, sonra tedbir’ değil. İkisini bir arada yapmamız gerekiyor" dedi.

Koca, "Bundan başka çözüm yolu yok. Aşı konusu, sadece bizde değil tüm dünyada sorun. Yapılan bütün hesaplar, tüm dünyada şaştı. Müthiş bir aşı savaşı var. Sözleşmelere uyulmuyor. Ama biz ısrarla takipteyiz" diye konuştu.

AŞI İÇİN YENİ TARİH

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılamanın önce ilkbaharda sonra ise sonbaharda biteceğini açıklamıştı. Koca, bu kez ise aşı hedefinden bahsederek 40 yaş üstü için Mayıs en geç Haziran ayını, 20 yaş üstü için ise Temmuz ayını işaret etti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vaka sayılarındaki artışa ilişkin olarak, "Vaka sayılarında ciddi artış var. Bunda mutasyon tabii ki etkili ama sadece mutasyonla açıklayamayız. Önlemleri gevşettik maalesef. Çözüm, aşıyı olabildiğince hızlandırmak... Beraberinde de hareketliliği azaltmak... ‘Önce tedbir, sonra aşı’ ya da ‘önce aşı, sonra tedbir’ değil. İkisini bir arada yapmamız gerekiyor. Bundan başka çözüm yolu yok. Aşı konusu, sadece bizde değil tüm dünyada sorun. Yapılan bütün hesaplar, tüm dünyada şaştı. Müthiş bir aşı savaşı var. Sözleşmelere uyulmuyor. Ama biz ısrarla takipteyiz. Benim temel hedefim şu: Mayıs, en geç haziran sonu 40 yaş üstünün aşılanmasını tamamlamak. İkinci hedefimiz ise şu: Temmuza kadar 20 yaş üstünü aşılamak. Bütün uğraşımız bu iki temel hedefi yakalamak için. Buna çabalıyoruz" diye konuştu.