TV 264 ekranlarında Sakarya Kitap Kırtasiye Büfe Gazete Bayileri Tekel Maddeleri Satıcıları ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Coşkun Bilir ile esnafın sorunlarıyla ilgili konuşan Hasan Alişan, “Pandemi sürecinde sağlıkçılar işini yaptı ve karşılığında da parasını aldı” dedi. 

Geçen Cuma günü yine TV 264 ekranlarında ‘gazeteciler soruyor’ isimli programa katılan Hasan Alişan’a bu sözlerini hatırlatan gazeteci Hüseyin Cumalı, sağlık çalışanlarının kendisini arayarak üzüntülerini iletmesini söylediğini aktardı.

‘DEPREM OLDU DA TAŞ MI TAŞIDILAR?’
Alişan Cumalı’nın bu sözlerine  “Doğrudur, üzülebilirler. Onlar uzmanlığı dışında ne bir şey yapmadılar. Oysa kahveci esnafı battı. Şimdi batan mı kıymetli, ayakta kalan mı kıymetlidir” diye karşılık verdi.  Sağlıkçıların canlarını ortaya koyduğunun anımsatılması üzerine de” Ne yaptılar da canlarını ortaya koydular! Deprem de oldu da taş mı taşıdılar! Yapmayın bunu” dedi. 

SAPLA SAMANI KARIŞTIRDI

Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, Hasan Alişan’ın sağlık emekçilerine yönelik sözlerine, “Sapla samanı birbirine karıştırıp, ağzından ne çıktığını bilmeyenler bu toplumun temel sorunlarından biridir. Böyle bir zata Sakarya’da da rastladık’ diye yanıt verdi.

Korkmaz'ın açıklaması şöyle:

"Sapla samanı birbirine karıştırıp, ağzından ne çıktığını bilmeyenler bu toplumun temel sorunlarından biridir. Bu kişiler dertlerini anlamayı bilmedikleri gibi ettikleri laflarında nereye gideceğinden habersizdirler. Onlara verilen bir koltukta oturmanın rahatlığı ile sadece konuşurlar. Böyle bir zatı muhtereme de Sakarya’da rastladık. Esnafın pandemi nedeniyle yaşadığı zorluğu, ekonomik durumun anlatmak varken sağlıkçılar ne yaptı çalıştılar paralarını aldılar gibi abuk sabuk bir cümle kurmak Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı’na yakışmamaktadır. 

“TV’lerde işkembeden sallamayın”
Sayın Esnaf Başkanı her şeye cebindeki kağıtlardan bakıyor ve dünyayı böyle bir gözle görüyor olabilir ama sağlık çalışanları pandemi sürecinde hayatlarını ortaya koydular, ailelerini riske ettiler, şifa dağıttılar gece gündüz uykusuz kaldılar. Siz bunları yapmamış veya bunların sizin dünyanızda gram yeri ve değeri olmayabilir ama saygı duyun ve saygılı olmayı öğrenin.  Fedakarca bir mücadeleyi işlerini yaptılar, paralarını aldılar diye basitleştirerek küçülmeyin, basitleşmeyin.  Çok merak ediyorsanız önce şunu bilin. Sağlık çalışanlarının verdiği bu mücadelenin parasal bir değeri yoktur. Onu ölçecek bir meblağ da bize göre tedavülde değildir.   Paralarını aldılar meselesi de yanlıştır. Çünkü Pandemi de sağlık çalışanları ekonomik olarak bizzat kayıpta yaşamışlardır. Biz bu dönemde çalışanların yaşadığı kayıpların giderilmesi ve alın terlerinin bir nebze olsa da karşılığının verilmesi için mücadele ediyoruz. Açıklamalar yapıyor, neler yaşadıklarını ve ne talep ettiklerini kamuoyuna aktarıyoruz.  Siz bunları bilmiyor olabilirsiniz ama sorun öğrenin. Biz size öğretiriz. TV’lerde işkembeden sallamayın.  Burada sizin yapmanız gereken bir tek şey var o da çıkıp tüm sağlık çalışanlarından özür dilemek ve bir daha sağlık çalışanları aleyhinde konuşmamaktır.” 

TABİP ODASI'NIN TEPKİSİ

Sakarya Tabip Odası Başkanı Uz. Dr. Gökhan Gedikli, TV264 ekranlarında katıldığı bir programda, pandemi döminde büyük özveriyle görevlerini ifa eden sağlık çalışanlarıyla ilgili sözlerini, şaşkınlık ve üzüntüyle izlediklerini belirtti. Gedikli, “Pandemi döneminde hasta başında aylarca evine gitmeden, çocuklarını görmeden işini yapan yani hayat kurtaran ve bu uğurda canını kaybeden tüm sağlık şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Hal böyleyken, insan hayatı kurtarmak ve insan sağlığına hizmet etmekle, ekonomik sıkıntıları bir tutan zihniyeti anlamamız mümkün değildir. Burada eleştirilecek veya öfkelenecek bir durum varsa o da şudur ki; hasta tedavi etmekle, hayat kurtarmakla, ekonomi bazlı sıkıntıların aynı kefeye konmasıdır.” dedi.

Kalbimiz doktor, hemşire ve diğer sağlık personelimizle birlikte atıyor

Uz. Dr. Gökhan Gedikli, “Pandemi başladığından bu yana COVID-19 virüsü kaynaklı nedenlerle 400’e yakın sağlıkçıyı şehit verdik. İşlerini yapıp paralarını aldılar diyenlere tek bir soru sormak istiyorum; sağlıkçılar haricinde hangimiz hastaya yemek yedirirken virüs kapıp öldük? Hangi sektörde çalışan insanlar aylarca evine gitmedi? Kimler çocuklarını 6 ay hiç görmeden yaşadı?” dedi.

Uz. Dr. Gökhan Gedikli “Kalbimiz doktor, hemşire ve diğer sağlık personelimizle birlikte atıyor. Şehidime laf edilmesini kabul etmiyor ve bu zihniyeti kınıyorum.” diyerek tüm sağlık çalışanlarına kolaylıklar dilediklerini; gerek sağlık ortamında, gerekse toplumsal anlamda herkesi duyarlı olmaya çağırdıklarını belirtti.