Sakarya Barosu İnsan Hakları Merkezi, herhangi bir kişiye etnik veya sınıfsal nedenlerle yapılan saldırıların kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, Kocaali'de saldırıya uğrayan mevsimlik işçilere her türlü hukuki desteğin sağlanacağını bildirdi.

İnsan Hakları Merkezi'nden yapılan açıklalamada şu görüşlere yer verildi:
"Basına yansıyan; mevsimlik işçilere yönelik saldırıyla ilgili olayları üzüntüyle karşıladık. 

Büyük bir işçi havzası olan ve birçok etnik kimliğin bir arada yaşadığı kentimizde herhangi bir kişiye etnik veya sınıfsal nedenlerle yapılan saldırıların kabulü mümkün değildir. 

Her ne kadar olay tarihinde mağdurlar tarafından yapılan bir şikayet ya da kamu kuruluşlarına başvuru olmadığı belirtilmiş ise de; ilgili kişi ve kurumlarla yaptığımız görüşmelerde saldıraya uğrayan mağdurların hızlıca bulundukları yerden uzaklaşmak amacıyla herhangi bir kuruma saldırıyla ilgili başvuru yapamadıklarını öğrenmiş bulunmaktayız. Mağdurlar memleketleri Mardin’e vardıktan sonra kendilerine saldıran kişilerden şikayetçi olmak amacıyla ifade vermiştir. 

Sakarya Barosu İnsan Hakları merkezi olarak mağdurlara her tür hukuki desteği sağlayacağımızı ve  yaşanılan olayın takipçisi olacağımızı tüm halkımıza bildiririz."