Sağlık Bakanlığı haftalık vaka sayılarını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'nın sitesinden paylaşılan haritada, Sakarya'da gçeen hafta yüzbinde 139,9 olan vaka sayısı, bu hafta yüzbinde  90,15'e düştü. 

Bu oranla, Sakarya'nın daha önce açıklanan kriterlere göre turuncu iller arasında yer alması gerekiyor. İlk hafta turuncu iller arasında bulunan  Kocaeli ve İstanbul'da vaka sayılarında artış sürdü. Vaka sayıları yüzbirde 100'ün üzerinde olan her iki il de kırmızı iller arasından çıkamadı.

Yüzbinde 10'un altında vaka görülen iller:mavi, yüzbinde 11-35 arası vaka görülen iller sarı, yüzbinde 36-100 arası vaka görülen iller: turuncu, yüzbinde 100'ün üstünde vaka görülen iller de kırmızı renkte kategorilendiriliyordu.

Bakan Fahrettin Koca, yeni oranları "İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayılarını harita üzerinde görebilirsiniz. Tedbirlere uyarak normalleşmek mümkün" paylaşımıyla duyurdu.

TEDBİRLER DEĞİŞMEYECEK

Sakarya, vaka sayılarının düşmesiyle turuncu iller arasında yer aldı ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamaya göre bugüne kadar uyguladığı tedbirlere uymaya devam edecek. Yeni bir açıklama yapılmazsa hafta sonlarındaki sokağa çıkma kısıtlaması, okulardaki yüzyüze eğitim ve esnafın açılması gündeme gelmeyecek.