Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasını duyurmasının ardından Sakarya Üniversitesi'nden de bu konudaki önlemlere ilişkin açıklamayapıldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sağlık Bakanımızın koronavirüs açıklamasında belirttiği gibi salgın tehlikesine karşı tedbirler alınmalı ama panik oluşturulmamalı. Türkiye başarılı mücadelesi ile zaman kazanmıştır. Üniversite olarak bize düşen tedbirleri aldık ve ilave tedbirleri de alacağız" dedi.

Paylaşımında yurtdışı etkinlik katılımları ve yurtdışı katılımlı etkinlikler iptal edildiğini ifade eden Savaşan, şunları kaydetti:
"Öğrenci ve personelimiz bakanlık açıklamalarına ve bilgilendirmelere uymalıdır. 3. Uluslararası öğrencilere, etnik kökene ve fizyolojik görünüşe göre ayrımcılıktan kaçınılmalıdır. Varsa yurtdışından yeni dönen öğrencilerimiz ve personelimiz 14 gün süre ile bireysel karantina uygulamalı (toplu yerlerden uzak durma ve teması minimize etme) ve belirtiler bulunması halinde sağlık kuruluşlarına başvurmalı."

Savaşan ayrıca yurt dışından dönen öğrencilein (belgelendirmeleri şartıyla) devamsızlıktan iki hafta süreyle muaf tutulacağını bildirdi.