Sakarya Barosu'nun Çoklu Baroya Hayır'' demek ve Ankara’ya yürüyen Baro Başkanlarına yapılan saldırıyı kınamak için düzenlediği yürüyüş, polisin isin vermemesi  nedeniyle 2,5 saat gecikmeli olarak gerçekleştirildi.

Sakarya Barosu'nun çağrısı üzerine,  ''Çoklu Baroya Hayır'' demek ve Ankara’ya yürüyen Baro Başkanlarına yapılan saldırıyı kınamak için Yeni Camii önünde toplanan avukatların, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na (eski Kent Meydanı) yürümesine izin verilmedi. holis megafonla yaptığı duyuruda, yürüyüşün yasaklandığını duyurdu. Avukatlar ile emniyet görevlileri arasında görüşme sürüyor. Bu arada avukatlar oturma eylemine başladı.

Avukatlar, yürüyüşe izin verilmemesi durumunda oturma eylemini sürdüreceklerini ve geceyi burada geçireceklerini belirttiler. Bu arada İzmit, Bolu, Düzce ve Aydın Barolarına bağlı avukatların destek vermek üzere Sakarya'ya hareket ettiği öğrenildi.

Avukatların yürüyüşüne, Emniyet görevlileri ile baro yetkilileri arasında süren uzun müzükereler sonunda izin çıktı. Avukatlar 2,5 saat süren oturma eyleminin ardın Kent Meydanı’na yürüdü.