Gündeme getirdiği rüşvet iddialarıyla birlikte iki cumhurbaşkanı danışmanının istifası sonrası suskunluğa bürünen Sedat Peker'e yönelik bulunduğu ülkede 'dijital tecridin' ağırlaştırıldığı belirtildi. Peker'in ayrıca kendisine karşı bir suikast hazırlığı yapıldığı da iddia edildi.

'Suç örgütü liderliği' suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'le ilgili son gelişmeleri, Murat Ağırel Halk TV'de 'Şule Aydın ile Kayda Geçsin' canlı yayınında paylaştı. Ağırel, Sedat Peker için uluslararası çetelere suikast düzenlenmesi üzerine davet gönderildiğinin ulaştığı kişi tarafından kendisine anlatıldığını söyledi. 

'BEĞENİ YAPSA DAHİ KONUTA JAMMER GETİRECEKLERİ UYARISINDA BULUNMUŞLAR'

Gökhan Zan’la ilgili ses kayıtlarını sızdıran kişi tutuklandı Gökhan Zan’la ilgili ses kayıtlarını sızdıran kişi tutuklandı

Sedat Peker'in 'çok yakınlarından' birine ulaşarak sorular sorduğunu anlatan Ağırel, "Bunun da kamuoyunda bilinmesi gerektiğini düşünerek sizle paylaşıyorum" diyerek, şunları söyledi: "Kendisine bir tecrit uygulanıyor. Dijital tecrit. Sosyal medyada en ufak bir beğeni dahi yapılsa dijital tecride ek olarak yaşadığı konuta jammerler getirilip, telefonuyla irtibatının kesileceği kendisine söylenmiş. Şu anda çocuklarının okulundan dolayı interneti kesmemişler. Eğer bir paylaşım daha yaparsa, beğeni, RT yaparsa bu yola başvuracaklarını söylemişler kendisine. Sedat Peker de bununla ilgili yöntem arıyormuş. Hatta bu yöntemlerin üzerinde çalışırken atıf da yapmış kendisi... Süleyman Demirel ile ilgili örnek vermiş; 'Demokrasilerde çare tükenmez, elbet bir çare bulacağız tarzında' bir konuşma yapmış. Avukatlara da bununla ilgili hukuki mücadele için başvurular olmuş."

'ÖDÜL KONULMUŞ'

Peker'e suikast düzenlenmesi için uluslararası suç çeteleriyle görüşmeler yapıldığı bilgisinin de kendisine aktarıldığını vurgulayan Ağırel, "Benim burada çok önemsediğim bir şey var. Belli gruplara, uluslararası suç çetelerine hedef kişinin kellesinin alınması üzerine, yani Sedat Peker'in... Sedat Peker'e bir suikast yapılması üzerine bir örgüt ile anlaşma yapılmış. Bununla ilgili Sedat Peker cephesi şunu söylüyor; Uluslararası cinayet işleyebilen organizasyonlara açık bir davet olarak kabul edilen bir uygulama yapılmış derin menfezlerde... Bunu da Sedat Peker'in suikasti için ya da kellesi için ortaya ödüller konulmuş. Sedat Peker benim hakkımda suikast hazırlığının farkındayım, bekliyorum demiş" dedi.