Hakkari’de yol kontrolü sırasında meydana gelen patlamada ağır  yaralanan ve  tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 20 yaşındaki  piyade er Selim Gedik, Kapürçek’te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda tüm çabalara rağmen kurtarılamayan Gedik'in naaşı, askeri uçakla Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan Cengiz Topel Havalimanı’na oradan da Sakarya’nın Karapürçek ilçesinde bulunan evine getirildi. 

EVİ BAYRAKLARLA DONATILDI

Şehidin evi Türk bayrakları ile donatılırken yüzlerce kişi de sokakta toplandı. Polis konvoyu ile evinin önüne getirilen tabuta şehidin annesi ve kardeşi sarılarak ağladı. Kuran-ı Kerim'den okunan surelerin ardından şehit için helallik istendi. Helallik alınması ardından şehit askerin cenazesi Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu’ndaki tören için okul bahçesine götürüldü. 

Gedik'in cenazesi, burada kılınan namazın ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AKP Genel Başkan Yardımcısı, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkan Vekili Levent Bülbül,  protokol üyeleri, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, Şehit Piyade Er Selim Gedik’in babası İlyas Gedik, annesi Ülviye Gedik, ağabeyi Cengiz Gedik ile ablası Sümeyye Gedik ve çok sayıda vatandaş katıldı.