Zaman zaman yaptığı aykırı çıkışlarla şimşekleri üzerine çeken SAÜ’lü Profesör Ebubekir Sofuoğlu, bu kez de kreşler için ‘Ahır’ ifadesini kullandı ve çalışan kadınları eleştirdi

Sofuoğlu’nun tepki çeken son paylaşımı şöyle: "Bir çocuğu ancak kendi annesi yetiştirir, kreşteki(manası ahır) taşeron annesi değil. Çünkü taşeron annenin, çocuğa verilecek eğitim ve merhamet malzemesinden çalma ihtimali vardır. Sonra, hayretle, bu çocuk kime benzedi demeyin! Ama olsun... Siz yine, alacağınız maaşa bakın.”

ÜNİVERSİTELER FUHUŞ EVİ

Sofuoğlu bir önceki açıklamasında üniversitelerden ‘Neredeyse fuhuş evleri” diye söz etmiş, bu iddiasını  “Cumhurbaşkanımız da vurguladı” diyerek kuvvetlendirmişti. SAÜ Rektörlüğü bu sözlerle ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamış, ancak sonucuna dair herhangi bir açıklamada bulunmamıştı.

CAMİDE FUHUŞ OLURMU

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun tepki gören açıklamaları bununla sınırlı kalmıyor. Sofuoğlu, Twitter’da yaptığı başka bir paylaşımda, 'Camide fahişe olur mu?" sözleriyle Ayasofya'daki ikonların sökülmesini istemişti. Sofuoğlu, o paylaşımında, “"Camide Fahişe olur mu? Fakat, İKONLAR ortadan kaldırılmazsa Fatihin Emaneti Ayasofya, Fahişe ZOE ile Fahişenin sergilendiği Dünyadaki ilk cami olacak Bu yönüyle emanetine saygısızlık yaptığımız Fatihin, ortadan kaldırdığı İKON yani PUTLARI koruma saçmalığına bir son verin artık" ifadelerini kullanmıştı.

Sofuoğlu, katıldığı bir konferansta da Google’ı ilk icat edenin ve kullananın Sultan Abdülhamid olduğunu söylemişti.