1 Mayıs İşçi Bayramı'nın yasaklanmasını Taksim Meydanı'nda protesto etmek isteyen Gençlik Komitesi üyesi bir grup, polis tarafından gözaltına alındı.

Beyoğlu Ömer Hayyam'dan Ellerinde "Her Yerde Mücadele İktidar Gezinemeyenlere" pankartı taşıyan grup, İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. "Taksim Halka Kapatılamaz", "Yaşasın 1 Mayıs Mücadelemiz", "Yaşasın 1 Mayıs", "Bijî 1 Gulan" gibi sloganlar attı.

Galatasaray Meydanı'na çıkan ara sokaklardaki barikatları geçen gruba meydan girişinda polisler müdahale etti.
Polisin müdahale ettiği gruptan 10 kişi gözaltına alındı.

Taksim’e çıkmak isteyenlere polis izin vermezken Tarlabaşı’nda “1 Mayıs alanı Taksim’dir” pankartı açarak yürüyüş yapan İşçi Temsilcileri Konseyi ve Emeğin Gücü üyelerini polis gözaltına aldı.

Dolmabahçe'de bir araya gelen Depo, Liman, Tershane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD SEN) ve UMUT SEN üyelerine polis müdahale etti.  10 kişi gözaltına alındı. 

Osmanbey’de ise “Kampüsten sokağa biz kazanacağız” pankartı ile Taksim’e doğru yola çıkan üniversite öğrencilerine de müdahale eden polis yürüyüş yapan bütün öğrencileri gözaltına aldı.

Kazancı Yokuşu'ndan Taksim'e "Kavgadır 1 Mayıs" pankartıyla yürüyen Devrimci Anarşist Federasyon üyelerine de polis müdahale etti. Çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Mecidiyeköy’de bir araya gelen Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyeleri de Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. 10’dan fazla SODAP üyesi polisin müdahalesiyle gözaltına alındı. 

ÇHD: Gözaltı sayısı 80 oldu

Çağdaş Hulukçular Derneği İstabul Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Gelen bilgilere göre gözaltı sayısı yaklaşık olarak 80 oldu. Gözaltılardan bir kısmı bölge karakollarında, bir kısmı sağlık kontrolü için hastanelerde. Bir kısım gözaltının Vatan Emniyete götürüleceği bilgisini aldık" denildi.