Akyazı Kuzuluk'ta düzenlenen operasyonla gözaltına alınan arikat şeyhi F.N., 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiasıyla tutuklandı.  İddiaya göre şeyhin müritleri çocuğun babasının da omzunu kırdı

Odatv'den Sami Menteş'e konuşan görgü tanıkları, şeyhin de yaşadığı dergahlarının bulunduğu Sakarya’nın Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesindeki binaya jandarmanın ve ardından birkaç kişinin geldiğini yaşanan tartışmadan sonra tarikat mensuplarının jandarmaların yanındaki bir adama saldırdığını söyledi. Görgü tanıkları, jandarmanın biber gazı dahi kullanmasına rağmen, müritlerin saldırısını güçlükle durdurabildiklerini anlattı.

BABASI DARP EDİLDİ

Kavganın ardından F.N. gözaltına alındı. İstismar edilen çocuğun babası darp edildi. Jandarmaların şahsı gözaltına alma sebebinin, yakın zamana kadar annesiyle dergahta bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar ihbarıydı. Jandarmanın yanında müritlerin saldırısına uğrayan kişi de çocuğunun babasıydı. Habere göre, babanın omzu kırıldı, belinde ve kolunda yaralar var. N.nin gözaltına alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Savcısı, tacize uğrayan küçük kızın ifadesine başvurdu. Çocuk İzleme Merkezi, uzmanların eşliğinde alınan ifadesinde 12 yaşındaki Y. A. yaşadıklarını detaylarıyla anlatırken istismarın daha önce de tekrarlandığı ortaya çıktı. Perşembe akşam gözaltına alınan F.N., Pazartesi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, şahsın tutuklanmasına karar verdi.

DERGAHI KAPATTILAR

Koronavirüs önlemlerini bugüne kadar önemsemeyen tarikat, Nurullah’ın gözaltına alınmasının ardından Cumartesi günü yapılan duyuruyla, “dergahın koronavirüs önlemleri nedeniyle kapatıldığı” açıklandı.

F. N.,  pandemi sürecinde Sakarya'nın Akyazı ilçesi Kuzuluk’taki dergahta bulunuyordu. Hatta gözaltına alındığı Perşembe gününe kadar, ziyaretçileri kabul ediyor, tarikata yakın sosyal medya hesaplarından ziyaretçilerin fotoğrafları paylaşılıyordu. Kısacası pandemi sürecine rağmen hayatını aynı şekilde sürdürüyordu.