Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulu'nun ikinci gününde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği için seçim yapıldı. 348 delegenin oy kullanacağı seçimde sabah saat 09:00 itibariyle başlayan oy verme işlemi 17:00’ye kadar sürdü.  348 delegenin oy kullandığı seçimlerde Erinç Sağkan delegelerin 182’inin oyunu alırken, Feyzioğlu 156 oy alabildi. Erinç Sağkan ilk yaptığı açıklamada Metin Feyzioğlu dönemini kastederek "Bütün meslektaşlarımızın çok ciddi tepkisini çektiği bu dönemde bu sonucun kaçınılmaz olduğuna inanıyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye Barolar Birliği’nin yeni yönetimi için mevcut başkan Metin Feyzioğlu, Erinç Sağkan ve Mardin Barosu avukatlarından Medeni Ayhan yarışıyordu.

FEYZİOĞLU’NUN LİSTESİNDE 8, SAĞKAN’IN LİSTESİNDE 5 BARO BAŞKANI

TBB Genel Kurulu’nda başkan adaylarından Metin Feyzioğlu ve Erinç Sağkan, yönetim kurulu aday listelerini açıkladı. Her iki adayın listesinde de baro başkanları yer aldı.

Metin Feyzioğlu’nun 10 kişilik yönetim kurulu listesinde 8 baro başkanı yer alırken, Erinç Sağkan’ın listesinde 5 baro başkanı bulunuyordu. 

ERİNÇ SAĞKAN’IN LİSTESİ

TBB Başkan adayı Erinç Sağkan’ın listesinde 5 baro başkanı yer alıyor. Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Aksaray Barosu Başkanı Ramazan Erhan Toprak, Kırklareli Barosu Başkanı Turgay Hınız Sağkan’ın listesinden seçime girdi. 

Eski Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, İzmir Barosu delegesi Ercan Demir, Muş Barosu delegesi Abdülbaki Çelebi, Ankara Barosu delegesi İsmail Cumhur Bozkurt, Muş Barosu delegesi Ali Bayram.

FEYZİOĞLU'NUN OY KULLANDIĞI SANDIKTAN ERİNÇ SAĞKAN ÇIKTI

Yapılan oylamada Erinç Sağkan delegelerin 182’sinin oyunu alarak yeni TBB Başkanı seçildi. Metin  Feyzioğlu'nun oyları ise 156'da kaldı. Feyzioğlu’nun oy kullandığı sandıkta Erinç Sağkan 60 oy aldı, Feyzioğlu ise 54 oy aldı.

ERİNÇ SAĞKAN: MESLEKTAŞLARIMIZIN TEPKİSİNİ ÇEKTİĞİ DÖNEMDE BU SONUÇ KAÇINILMAZDI

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına seçilen eski Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, açıklama yaptı. Eski Başkan Metin Feyzioğlu dönemini hatırlatan Sağkan, “Bütün meslektaşlarımızın çok ciddi tepkisini çektiği bu dönemde bu sonucun kaçınılmaz olduğuna inanıyorum” dedi. Sağkan, delegelerin tamamının oy kullandığına dikkat çekerek, “Türkiye Barolar Birliği’nin 36. Olağan Genel Kurulu’ndan güçlü bir ses çıkması anlamı taşımaktadır. Önemli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Genel Kurul en yüksek karar organımızdır, değişimden yana tavrını almıştır” diye konuştu.