Ege Denizi'nde Türk ve Yunan sahil güvenlik botları arasında gerginlik yaşandı. Cuma günü meydana gelen olayda, İzmir'in Dikili ilçesi Bademli köyü açıklarında botla sınırı geçmeye çalışan göçmenler Yunan Sahil Güvenlik botu tarafından engellendi. DHA'nın haberine göre Yunan Sahil Güvenlik botu göçmenlerin bulunduğu botu batırmaya çalıştı. Bunu fark eden Türk Sahil Güvenlik ekibi duruma müdahale etti. Batırılmak istenen bottaki göçmenler, Türk Sahil Güvenlik ekibi tarafından kurtarıldı. Türk Sahil Güvenlik ekibi, daha sonra tekne ile Yunan Sahil Güvenlik botunu kovalayarak, Türk karasularından çıkardı.

Yunan medyasında da, Türk Sahil Güvenlik ekibinin Yunan Sahil Güvenlik botunu kovaladığı görüntüler yer aldı. Görüntülerde, Türk Sahil Güvenlik ekibine ait teknenin, Yunan botuna yanaştığını ve ardından tehlikeli olabilecek bir manevra ile uzaklaştığı görülüyor. Midilli Adası'nda konuşlandırılmış Yunan Sahil Güvenlik ekibinden bir görevli Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, Türk ekibi işaret ederek, "Bize çarpmak istediler" iddiasında bulundu.

Ege Denizi'nden Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenlerin sayısının artması nedeniyle, Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri arasında son bir yıldır gerilimin arttığı belirtiliyor.