Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜNİVDER) katıldığı bir programda üniversiteler için “neredeyse fuhuş evleri” diyen Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na ilişkin açıklama yaptı.

Ataerkil gericiliğin üniversitede yeri yoktur” denilen açıklamada özetle şöyle denildi:

“Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği olarak  kadınları doğrudan hedef alan böyle kişilerin derhal üniversite ile ilgisinin kesilmesini talep ediyor, tüm üniversite bileşenlerini süreci takip etmeye çağırıyoruz.

"Fikir özgürlüğü saldırı altında"

“Üniversite fikriyatı, özgür üniversite iklimi, fikir özgürlüğü saldırı altında. Bu saldırı çok taraftan geliyor ve çok yönlü... Gerici, cinsiyetçi, ataerkil zihniyet üniversitede kolayca barınabiliyor ve akademisyen olarak da karşımıza çıkabiliyor…

“Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun üniversiteler ‘neredeyse  fuhuş evleri’ demesi böylesine vahim bir saldırıdır. 

“Bu saldırı her gün katledilen kadınların eğitim haklarına saldırıdır ve doğrudan kadın öğrencilerimizi hedef almaktadır. Ülkenin muhafazakar kesimlerine kızlarınızı üniversiteye  göndermeyin mesajıdır ve kesinlikle kabul edilemez..."

Ne olmuştu?

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Akit TV'de Sabri Balaman'ın sunduğu 'Derin Kutu' adlı programına konuk olmuş, üniversite öğrencilerini hedef alarak, Sakarya Üniversitesi kampüsü çevresindeki öğrenci evleri için 'Neredeyse fuhuş evleri' demişti.

Sofuoğlu'nun skandal ifadelerine stüdyodaki konuklar, "Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu" diye tepki gösterdi. Sofuoğlu, Z kuşağını 'hedonist' olmakla suçlayıp üniversitedeki derslere katılımın da düşük olduğunu söyledi.

Prof. Ebubekir Sofuoğlu daha önce de "İstanbul Sözleşmesi çok kan dökecek; cinsiyet değiştirmek isteyen çocuklar ailelerinden zorla alınabilecek" ve "Google'ın mucidi Aldülhamit'tir" demişti.