Sakarya Ticaret ve Sanyi Odası’nın önceki gün video konferans yoluyla yapılan meclis toplantısında konuşan Behlül Bayrak , öğrenci velilerine tablet  uyarısında bulundu.

Bayrak, “Son günlerde EBA uyumlu tablet satışlarında ciddi artış var. Ancak geçmiş yıllara ait olan veya merdiven altlarında üretilen ve EBA uyumlu olmayan tabletler şu anda çok ucuz bir şekilde piyasaya yayılmış durumda. Vatandaşlarımız fiyatlarına aldanıp EBA uyumlu olduğuna bakmadan satın alıyorlar ve sorun yaşıyorlar. Veiler,bilindik markalardan ve işletmelerden EBA uyumlu tablet almaya dikkat etmeliler. Bizler Sakarya GSM sektörü olarak tüketicilerimizin yanındayız” dedi
 
TELEFON ALTYAPISI YETERSİZ
Öğrenci velilerinden tablet seçiminde dikkatli olmalarını isteyen Bayrak, internet altyapısının yetersizliğinden de yakındı. Bayrak, “Telefon altyapısı çok zayıf durumda ve mağazalarımıza internet bağlatmaya gelen müşterilerimize iyi hizmet veremiyoruz. EBA’nın yoğun olarak kullanıldığı bu günlerde bu sıkıntı daha da fazla çekiliyor” ifadelerini kullandı.