Adliye binasının yetersiz kalması nedeniyle 1, 2 ve 3. Sulh Hukuk Mahkemeleri, İş Mahkemeleri, Çocuk Mahkemeleri ve Arabulucuk Bürosu dünden itibaren bir iş merkezindeki ek binaya taşıntı.

AVUKATLAR HABERSİZ
Mahkemelerin taşındığı haberini dün adliyeye gittiklerinde öğrenen avukatlardan bir çoğu  duruşmaları kaçırdı.  Mahkemelerin, bilgi verilmeksizin taşınmasına tepki gösteren avukatlar, bu konuda etkili olamayan Baro yönetimini de suçladılar.

BARO’YA DA HABER VERİLMEMİŞ!
Tepkiler nedeniyle güç durumda kalan Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak’ın kendisini, “Benim de haberim yoktu” diye savunduğu öğrenildi. Burak’ın bu savunması, “Özrü kabahatinden büyük” diye yorumlandı.
Avukatlar, daha büyük bir adliye binası isterken bölünmüş adliye ile karşılaştıklarını belirterek, Sakarya Barosu’nun yeni bina için daha aktif rol almasını istediler ve kenti yönetenler ile siyasetçilerden sorunun çözümünü istediler.

BARO’NUN DUYURUSU

Bu arada, Sakarya Barosu avukatların büyük tepki gösterdiği gelişmeyi mesajla duyurdu. Baro’nun mesajında şu bilgiler verildi.

“Değerli meslektaşlarımız; 1. 2. ve 3. Sulh Hukuk Mahkemeleri, İş Mahkemeleri, Çocuk Mahkemeleri ve Arabuluculuk Bürosu yeni yapılan Sakarya Adliyesi ek binasına taşınmıştır. Bilgilerinize sunarız.

Ek bina adresi: 15 Temmuz Camili Mahallesi, 1634 ada 1/241- 1/240 nolu Sarı İş Merkezi- 338 blok Adapazarı”