Sedat Peker'in Beykoz'da bulunan 25 yıllık evine “ormanı koruma" gerekçesiyle el konuldu.  Bu gelişmenin ardından tekrar yazmaya başlayan Peker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Serkan Taranoğlu’nun ‘Demir Yumruk’ operasyonunda tutuklanan Hüseyin Eryılmaz’la Ankara’da bir AVM’de buluşup ‘devletten çaldıklarını bölüştüklerini’ iddia etmişti.
Rüşven istendiği öne sürülen iş kadını Mine Tozlu Sineren, önceki akşam Halk TV ekranlarında bu iddiaları doğruladı. Aynı saatlerde yeni paylaşımlarda bulunan Sedat Peker, Serkan Taranoğlu’nun ‘Kasedim var, Cumhurbaşkanı’nın önüne koyacaklar 4 milyon liraya ihtiyacım var’ diyerek para istediğini öne sürdü. 

Taranoğlu'na 'ben de para yok' deyince diyalog kapandı
Mine Tozlu Sineren, Halk TV’deki programda Serkan Taranoğlu ile ilgili şunları söyledi:
“Ali Fuat Taşkesenlioğlu'ndan randevu talebinde bulundum ama aylarca geri dönüş yapılmadı. Bana Zehra hanımla görüşmem gerektiğini söylediler. Erzurum'a gittik ve 'Şu an seçim dönemindeyiz denildi ve bir köye çağırıldık. Bir kahvehanede gece orada bekledim ve Zehra hanımla görüştük. Abininiz Ali Fuat beyle görüşmek istiyorum ama sizinle görüşmem gerekli dediler. Abime konuyu ileteceğim dedi. Ben oradan ayrıldım. Ağladım ve SPK başkanıyla görüşmek için Erzurum'un köyünde ne işim var dedim. Sonra Ankara'ya çağırıldım. Araya başka insanlar girdi ve 'sizin isiniz para vermeden olmayacak' dediler. Bu kişiler vasıtasıyla Taranoğlu ile görüştüm. Benim Taranoğlu ile görüşmemde Taşkesenlioğlu'nun katkısı oldu. Bu bir lobi ver herkes birbirlerini tanıyor. Taranoğlu'na 'ben rüşvet vermem' dedim. Ben şirketin kasasına para koymak istiyorum dedim. 'Ben yatırımcılardan gelen parayı şirketin kasasına koyacağım ve niye para vereyim' dedim. Para vermezsen bu işler olmaz dedi. Sistem kurulmuş. Şuna gidersen şu kadar para verirsin, buna gidersen bu kadar verirsin dediler. Arkadaş ortamı oluştuğu için ben mağduriyetimi anlattım o da mağduriyetlerini anlattı. Ben de para yok deyince ise diyalog kapandı. Ben sana destek olsam bile şahsi olarak destek olabilirim dedim. Daha sonra eşimle görüşmüşler. Eşim de bunu bana iletti ama ben mümkün değil dedim. Sedat Peker'in eşimle Taranoğlu'nun görüştüğüne dair açıklamaları doğru. Sedat Peker'in bu bilgileri nereden aldığına da şaşırıyorum. Ben de para yok deyince ise diyalog kapandı. Rüşvet pazarlığı olmadı. Para istendi ama para verilmedi.

Sedat Peker'in paylaştığı WhatsApp yazışmaları hakkında konuşan Mine Tozlu, "200 bin TL bulabilir misin?" dediğinde 'hayır' diyorum. Kasaya bu kadar para koyacaksın ama sen 200 bini nasıl veremiyorsun diyorlar. Şirketimdeki para benim değil ve kişisel hesabımda da bloke olduğu için o parayı veremezdim. Salih Orakçı ile olan yazışmalarımda ise 'SPK'yı ben takip ediyorum, karışma' diyor.

PEKER’İN YENİ İDDİALARI
Peker, Halk TV’deki program devam ederken yeni iddialarda bulundu:
"1-)Twitter aleminin değerli insanları, 40 yaş altı ve ihtiyarlar (yani bizim ekip), ilk defa magazin olayı olmadan bir suç ifşasına bu kadar destek verdiniz. Gerçekten çok duygulandım. Ancak galiba sizden bana magazin sevdası bulaştı. Size esas rezilliği anlatmayı unuttum.

2-)Mine Hanımla eşi İbrahim Bey (Marka Yatırım Holdingin sahipleri) Ankara’da SPK’daki sorunlarını çözmek için bir tuzaktan diğerine düştüklerinde @serkantaranoglu ile Sheraton otelin lobisinde bir görüşme yapıyorlar. Ancak ilk görüşmeleri değil artık samimi olmuşlar.

3-)Hırsız danışman @serkantaranoglu, Mine Hanımın eşi İbrahim Beye arabayla baş başa gezelim mi diyor. İbrahim Bey de tabii ki diyerek kabul ediyor. Araba ile yarım saat gezdikten sonra @serkantaranoglu : Benim yarına kadar 4 milyon TL bulmam lazım, diyor. İbrahim Bey de…

4-)…”Bütün hesaplarımız blokeli. Ben nerden bu parayı bulup sana vereyim?” diyor. Bunun üzerine hırsız danışman @serkantaranoglu “Benim kasetim var, bunu Tayyip Beyin önüne koyacaklar, lütfen yardım et.” diyince İbrahim Bey de ne kaseti diye soruyor. Bir karı koca bunun yanına..

5-)…gelmiş. Meğer bunların amacı @serkantaranoglu na tuzak kurmakmış. Bu hırsız danışman sadece hırsız da değil. Irz düşmanı şerefsiz adamın karısıyla yatıyor. Gerçi kadının kocası da ayrı bir deyyusu ekber. Kocası da bunları kayda alıyor (Bak vallahi diyorum).

6-)Eğer bu 4 milyonu yarına kadar bulmazsam kaseti Tayyip Beye yollayacaklar diyor. Bu namussuz da her yerde “Din elden gidiyor, vatan elden gidiyor.” diyen sahtekarlardan. Din elden gidiyor, hırsızlık yap; vatan elden gidiyor, evde adamın karısıyla yat. Ulan nasıl bir kahpe…

7-)…döneme denk geldik arkadaş ya?