Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Meclis’te görüşülmesine başlanılan ve kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak adlandırılan sosyal medya yasa tasarısıyla ilgili, “Bazı kötü niyetli ve bilim dışı zihniyetler halkı korku ve paniğe sevk ediyorlar diye bilim insanlarını hapse göndermek isteyebilir” uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, Twitter üzerinden yayımladığı uyarısında, takipçileriyle şunları paylaştı:

“Şu anda Büyük Millet Meclisinin gündeminde “Dezenformasyonla Mücadele Yasası” var. Bu yasa bir bakıma doğruluğu kanıtlanamayan ancak halkı korku, panik ve karmaşaya sürükleyen haberleri yapan ve yayan insanların 1-3 yıl hapsini istiyor. İşin siyasi yönü beni ilgilendirmez ama böyle bir yasa özellikle yerbilimci bilim insanları için son derece tehlikeli. Bu bilim insanlarının özellikle depremle ilgili uyarı ve öngörüleri çoğu kez kimi çevrelerce korkutucu ve panikletici olarak algılanıyor. Üstelik bilim insanlarının uyarılarını somut olarak kanıtlaması da mümkün değil. Bu yasayı çıkartmak isteyenler umarım işin bu yönünü düşünmüşlerdir.

Unutmayın ki 1999 17 Ağustos depreminden sonra Düzce’ ye dikkat edin diye 3 ay önceden bağıran bilim adamları bir bakıma bu kentin depreme gafil avlanmasını önlemiş ve binlerce can kurtarmışlardır. Çıkacak bu yasa ile bazı kötü niyetli ve bilim dışı zihniyetler halkı korku ve paniğe sevk ediyorlar diye bilim insanlarını hapse göndermek isteyebilirler.

KAF dünyanın en tehlikeli fayı! KAF dünyanın en tehlikeli fayı!

Deprem konusunda halkı bilinçlendirme ve bilgilendirme konusunda yıllarını vermiş bir bilim adamı olarak siyasileri uyarıyorum. Umarım sesimi duyarlar. Sevgiyle”