İstinaf Mahkemesi, Maltepe’de 30 Mart 2019’da aynı iş yerinde çalıştığı Fatma Şengül’ü evinin önünde silahla ateş ederek öldüren Zeynel Akbaş'a "Haksız tahrik altında öldürme" suçundan yerel mahkemece verilen 18 yıl hapis cezasının bozulmasına karar verdi. Yeniden hüküm kuran İstinaf Mahkemesi, sanığı "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Duruşmanın ardından Fatma Şengül'ün kızı Açelya Şengül, "Başardık, müebbet aldı. Tabii gönül isterdi ki ağırlaştırılmış müebbet olsun. Yani en ağır cezayla da yargılansa ben bir daha annemin kokusunu duyamayacağım. Bir daha asla anneme sarılamayacağım. Bir nebze de olsun içimizi rahatlattı bu ceza. Ben anneme çiçekler aldım, buradan çıkıp mezarına gideceğim" dedi.

“Yani verilen 18 yıla karşı biz çok büyük bir mücadele verdik kadınlarla birlikte. Öncelikle buraya gelen emek veren bütün kadınlara çok teşekkür ediyorum. Davanın Yargıtay yolu açık, karşı tarafın avukatı ve biz de Yargıtay’a başvuracağız ama müebbet hapis cezası alması bütün kadınlar olarak hepimizin içini rahatlattı. Ben anneme çiçekler aldım, buradan çıkıp mezarına gideceğim. Yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim."