bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Haziran’da en az 24 kadını öldürdü, yedi  kadına tecavüz etti.

Erkekler Haziran'da  en az 94 kadına şiddet uyguladı, en az üç çocuğu öldürdü, en az yedi kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az yedi kadını taciz etti, 63 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Haziran

Şiddet / Yaralama

İzmir’de V.K. (32) isimli erkek, sevgilisi olduğu iddia edilen F.K.’yi (37) arabasında tabancayla vurarak yaraladı ve intihar teşebbüsünde bulundu. F.K. ve V.K. hastaneye kaldırıldı.

Diyarbakır’da bir erkek, sokakta tanımadığı K.E. (21) isimli kadını kıyafeti ile ilgili hakaret ederek darp etti.

Zonguldak’ta bir erkek, karısı olan kadını darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de K.K. isimli erkek, kavga ettiği karısı K.K.’yi darp etti.

Edirne’de E.B. isimli erkek, karısı S.U.’yu darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de U.K. isimli erkek, sevgilisi N.A.’yı darp etti. N.A. şikâyetçi oldu.

Şüpheli Ölüm

Van’da Rabia B. (65) evinde şüpheli şekilde ölü bulundu

2 Haziran

Şiddet / Yaralama

Diyarbakır’da İ.M. isimli erkek, karısı M.M.’yi darp etti, yüzüne ve vücuduna kızgın yağ ve kaynar su dökerek yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. İ.M. tutuklandı.

Samsun’da H.B. isimli erkek, komşusuyla tartıştıktan sonra pompalı tüfekle çevreye ateş açarak yoldan geçen 3 kadını yaraladı. Erkek olaydan sonra evinde saklandı, polis erkeği gözaltına aldı. Kadınlar hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de A.İ.O. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı M.Ö.’yü darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de M.İ. isimli erkek, tartıştığı karısı G.İ.’yi darp etti ve yaraladı.

Edirne’de G.B. isimli erkek, kavga ettiği karısı S.B.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Muğla, Manisa, Sakarya, Urfa, Aydın ve Antalya’da Türkiye vatandaşı olmayan 49 kadını seks işçiliğine zorlayan 28 kişi gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Azime A. (54) ağaca asılı olarak ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi, çalışma başlatıldı.

3 Haziran

Cinayet

Yozgat’ta S.T. (60) isimli erkek, karısı Nazife T.’yi (53) bıçaklayarak öldürdü. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, jandarma S.T.’yi (60) gözaltına aldı. Erkeğin kadını bıçakladığı kavganın içeriği basına yansımadı. Erkek tutuklandı.

Balıkesir’de A.Ç. (75) isimli erkek, kızı Handan Ç.’yi (51) evde tapu anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada tabancayla vurarak öldürdü. A.Ö. teslim olarak gözaltına alındı. Handan Ç. olay yerinde hayatını kaybetti, kadının 2 ay önce babasının yanına taşındığı açıklandı.

Sakarya’da Y.Ş. isimli erkek, miras kavgasında yengesi Nuran Ş., kuzeni Gökhan Ş. ve amcası Saffet Ş.’yi öldürdü. Kadın, kocası ve oğlu hayatını kaybederken, erkeğin Nuran Ş.’yi yine miras konulu bir kavgada 5 Mayıs’ta da ateşli silahla yaraladığı ortaya çıktı.

Haziran'da Aydınlatılan Cinayet

bianet erkek şiddeti çetelesinde 30 Mayıs’ta şüpheli ölümü yansıyan Tuğçe Mutlu Ünal’ın (27) ölümü aydınlatıldı. Ankara’da evinde ölü bulundan kadını ev arkadaşı S.S. isimli kadının sevgilisi olan O.K. (35) isimli erkeğin öldürdüğü ortaya çıktı. Polis kamera kayıtlarından kimliğini tespit ettiği O.K.’yi gözaltına aldı, erkek S.S.’nin kendisini “cinayete azmettirdiğini” söyledi, S.S. de gözaltına alındı. O.K. ve S.S. tutuklandı. Erkeğin kadını “küfür ettiği için” öldürdüğünü iddia ettiği ortaya çıktı.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Ümmühan A. (43) serada ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Samsun’da cezaevinden izinli çıkan O.S. (35) isimli erkek, evine gittiği annesi S.S.’yi darp etti. Polislere bıçakla direnen erkek gözaltına alındı. Kadın erkeğin kendisini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Edirne’de E.K. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı B.K.’yi darp etti, kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

İstanbul’da bir erkek, sokakta Suriye vatandaşı karısını çocuklarının önünde darp etti. Çevredekiler müdahale etti, erkek karısıyla ve çocuklarıyla birlikte olay yerinden uzaklaştı.

Eskişehir’de U.Y. isimli erkek, eski nişanlısı M.U.’ya (28) sistematik şiddet uyguladı, kadını sürekli ölümle tehdit etti. Kadın uzaklaştırma kararı çıkarttı. Erkek kadını takip etmeye, taciz ve tehdit etmeye devam etti.

4 Haziran

Basına Haziran'da Yansıyan Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da N.F. isimli erkek, kardeşi Sevgil F.’yi darp etti. Kadın 9 gün sonra, 22 Mayıs’ta hayatını kaybetti. Kadının abisi onu darp ettikten sonra hastanede doğru tedavi görmediği ve darp sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi.

Adana’da Vusat T. (53) 3 Mayıs’ta 9 katlı bir iş hanının çatısından düşerek hayatını kaybetti. Polis soruşturma başlattı.

İstanbul’da Hanife K. (69) 7 Mayıs’ta evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

İstanbul’da Türkmenistan vatandaşı Gurbangozel C. (63) çalıştığı evde ölü bulundu. Kadının ölüm nedeninin tespiti için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da 2 polis memuru, G.Y. isimli kadını yaşadığı sitenin içinde kimlik kontrolü sırasında darp etti.

Adana’da H.G., karısı D.G.’ye sistematik şiddet uyguladı, kadını bıçaklayarak öldürmeye çalıştı. Olay, kadın 1 yıldır boşanmaya çalıştığını söyleyerek yardım istediğinde basına yansıdı.

Çocuk İstismarı

Kayseri’de A.Ç. isimli erkek, G.K. (16) isimli kız çocuğunu kaçırdı, 11 gün çocuğa alıkoydu. Erkek yakalanarak gözaltına alındı.

5 Haziran

Cinayet

İstanbul’da Şahigül Buluş (37) isimli kadın, ağaçlık alanda boğazı kesilmiş şekilde ölü bulundu. M.T. isimli erkek ve S.B. isimli kadın gözaltına alındı. M.T. tutuklanırken S.B. serbest bırakıldı. S.B., ifadesinde Şahigül Buluş’un arkadaşı olduğunu, onunla ve M.T. ile gölete gittiklerini, gölette M.T.’nin Şahigül Buluş’a ortak bir tanıdıkları hakkında söylediği bir şey yüzünden sinirlendiğini, kadının boğazını kestiğini ve tekmeleyerek gölete attığını söyledi. Şahigül Buluş’un kardeşi “Zorla uyuşturucu sattırmak istediler, kabul etmeyince sırrını biliyorlar diye evinin önünde bayıltarak alıp götürdüler. Evinde kan izleri buldum” diyerek açıklama yaptı.

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da Rengin Ş. (22) ve abisi Muhammed Ş. (26) evlerinde silahla vurulmuş şekilde ölü bulundu. 16 gün önce kardeşleri Mizgin Ş.’nin intihar ettiği, Rengin Ş. ve Muhammed Ş.’nin intihar etmiş olabileceği iddia edildi.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Bursa’da S.Ç. (26) isimli erkek, sokakta yoldan geçen iki kadına basit cinsel saldırıda bulundu. Erkek gözaltına alındı.

Sakarya’da sokakta kadınlara basit cinsel saldırıda bulunan H.Ç. (21) isimli erkek tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da kadınları seks işçiliğine zorlayan 5 erkek gözaltına alındı, 3’ü tutuklandı.

6 Haziran

Cinayet

Kırıkkale’de S.B. (29) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Hacer B.’yi (26) 4 yaşındaki kızının önünde boynundan bıçaklayarak öldürdü. Kavganın içeriği basına yansımadı. Erkek olay yerinde gözaltına alındı, tutuklandı.

Samsun’da M.D. (36) isimli erkek, karısı Emel D.’yi (33) evlerinin bahçesinde göğsünden ve başından vurarak pompalı tüfekle öldürdü ve intihar etti.

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta Şehriye B. (45) isimli kadın iple asılı şekilde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi, soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Eskişehir’de E.U. isimli otel güvenlik görevlisi erkek, eski sevgilisini ve onun arkadaşı olan bir kadını otelin tuvaletinde darp etti. Kadınlar şikâyetçi oldu.

Denizli’de bir erkek, kavga ettiği kızı K.E.A.’yı (25) pompalı tüfekle ateş ederek yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

İstanbul’da bir erkek, bir hastanede bir kadını darp etti. Çevredekiler erkeği durdurdu. Yasal süreç basına yansımadı.

B.E. isimli kadın, sevgilisi olan C.T. isimli erkeğin kendisini evinin içinde tayt giydiği için darp ettiğini söyleyerek sosyal medyada yardım istedi.

Zonguldak’ta bir erkek, karısı A.B.’yi (23) darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak’ta T.A. isimli erkek, evde karısı S.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

7 Haziran

Cinayet

Trabzon’da B.T. isimli erkek, sevgilisi olduğu iddia edilen Medine Seyis’i (43) bıçaklayarak öldürdü. Kadını okul bahçesinde öldüren erkek hakkında uzaklaştırma kararı olduğu açıklandı. Olay yerinden kaçan erkek saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı, tutuklandı. Erkek kadını kendisinden ayrıldığı için öldürdüğünü söyledi.

Şüpheli Ölüm

Giresun’da polis memuru Semanur S. (24) evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Antalya’da M.D. (16) isimli kız çocuğu evinde ölü bulundu. Çocuğun intihar ettiği iddia edildi. Çocuğun ölüm sebebinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Ö.B. isimli erkek, dini nikahlı karısı G.Y.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Kastamonu’da F.Y. isimli erkek, yakınının muayenesini yapan F.A. isimli doktor kadını darp etti.

Antep’te bir erkek, kuaförün söylediği ücreti fazla bulduğu için kuaför M.G. isimli kadını ve kuaför çalışanlarını darp etti. Gözaltına alınan erkekler serbest bırakıldı.

İstanbul’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Sokaktan geçenler müdahale etti. Polis erkeği gözaltına aldı.

Taciz

E.H. isimli erkek, oyuncu G.A.’yı 5 yıl boyunca taciz etti, takip etti. Kadın, erkek hakkında birçok kez uzaklaştırma kararı aldırdı.

Çocuğa Şiddet

Bursa’da bir grup erkek, fitilini yaktıkları torpili B.E.E. (9) isimli kız çocuğunun üzerine atarak çocuğu yaraladı.

8 Haziran

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da Ayşe T. evinde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

Aydın’da Sırma D. (55) isimli kadın, evinin banyosunda iple asılı olarak ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, sokakta tanımadığı N.N.A. isimli kadını darp etti. Erkek önce kadına başörtüsü yüzünden hakaret etti, sonra kadını darp etti. Erkek gözaltına alındı.

Antalya’da A.O. isimli erkek, dini nikahlı karısı D.G. (37) isimli kadını darp ve tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu ve basına konuşarak yardım istedi. Kadın erkek hakkında daha önce uzaklaştırma kararı aldırdığını, erkeğin karar süresi dolunca kadına tekrar şiddet uygulamaya başladığını söyledi.

Sakarya’da U.E. isimli erkek, sevgilisi B.G.’yi evine giderek bıçakladı. Erkeğin yaraladığı kadın hastaneye kaldırıldı, olay yerinden kaçan erkek yakalandı.

Muğla’da İ.Ö. (43) isimli erkek, sokakta karısını darp etti. Erkek kendisinin görüntüsünü çeken erkek muhabiri de darp etti. Polis soruşturma başlattı.

Edirne’de N.Ü. isimli erkek, kavga ettiği karısı N.Ü.’yü darp ederek yaraladı. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de A.K. isimli erkek, karısı G.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antalya’da iki erkek, Kırgızistan ve Özbekistan vatandaşı 3 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

9 Haziran

Cinayet

Kocaeli’de Ö.B. isimli erkek, yengesi Şengül G.’yi (44) boğarak öldürdü ve ormanlık alana götürerek gömdü. Şengül G.’nin dini nikahlı kocası H.B. kadını evde bulamayınca kayıp ilanında bulundu, iki gün sonra kadının cesedi bulundu. Kadının en son H.B.’nin yeğeni Ö.B. (32) ile görüştüğü tespit edilince polis Ö.B.’yi gözaltına aldı. Kadını evde kavga ederken öldürdüğünü itiraf eden erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da H.İ. isimli erkek, evde kavga ettiği Irak vatandaşı karısı S.S.A.N.’yi darp etti, yaraladı. Erkek intihar girişiminde bulundu. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak’ta bir erkek, Ş.A. (43) isimli kadını darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, polis soruşturma başlattı.

Edirne’de A.K. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı S.K.’yi darp etti.

Edirne’de N.A. isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan dini nikahlı karısı G.K.’yi misafirliğe gittiği eve giderek darp etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Adana’da kadınları seks işçiliğine zorlayan 45 kişi gözaltına alındı. Kaç kadını seks işçiliğine zorladıkları basına yansımadı.

10 Haziran

Cinayet

Kayseri’de Y.T. isimli erkek, yengesi Firdevs Öztürk ve kendi kardeşi, kadının kocası Mehmet T.’yi öldürdü. 19 Mayıs’ta kayıp bildirilen Firdevs Öztürk ve Mehmet T.’yi Y.T.’nin arazi kavgası nedeniyle öldürdüğü ortaya çıktı. Kadını ve erkeği kabloyla boğarak öldürdüğünü ve bağ evinde tandıra gömdüğünü itiraf eden Y.T. 12 Haziran’da tutuklandı. Y.T.’nin cinayeti işledikten 1 hafta sonra ölü abisinden “kendisini tehdit ettiğini” söyleyerek şikâyetçi olduğu ortaya çıktı.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da M.D. (28) isimli erkek, evde kıskandığı için kavga ettiği S.D.’yi (25) tabancayla vurarak yaraladı.

Adana’da M.Ş., S.Ö. isimli kadını ve İsmet Y. isimli erkeği ateşli silahla vurdu. İsmet Y. hayatını kaybederken yaralanan S.Ö. hastaneye kaldırıldı, erkek olay yerinden kaçtı.

Edirne’de E.S. isimli erkek, önceden tehdit ettiği için hakkında uzaklaştırma kararı olan dini nikahlı karısı D.Ö.’yü darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Taciz

Aydın’da bir erkek sahilde kadınları rızaları dışında fotoğraf çekerek taciz etti. Erkek ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü, polis soruşturma başlattı.

Çocuk İstismarı

İzmir’de 14 yaşındaki bir kız çocuğu bir erkeğin kendisini istismar ettiğini söyleyerek jandarmaya başvurdu. 20 yaşındaki erkek hakkında başka şikâyet de olduğu ortaya çıktı. Soruşturma başlatıldı.

11 Haziran

Cinayet

İstanbul’da Ukrayna vatandaşı Anzelika Sraufant (33) sevgilisi B.E. ile kavga ettikten sonra balkondan “düşerek” hayatını kaybetti. Erkek kadının alkollü olduğunu, camdan sarktığını, kendisinin olay anında video çektiğini ve kadının “ellerinden kayıp düştüğünü” söyledi. Erkek “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Şebnem K. (29) isimli kadın, sevgilisi B.T. ile birlikte kaldığı pansiyonda camdan “düşerek” öldü.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, sokakta hamile karısını darp etti. Sokaktakiler erkeğe müdahale etti ve polis çağırdı.

12 Haziran

Şüpheli Ölüm

Mardin’de Hamdiye A. (62) evinin balkonunda ölü bulundu. Polis inceleme başlattı.

Urfa’da Zine K. isimli kadın, evinde ölü bulundu. Kadının av tüfeği ile intihar ettiği iddia edildi. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Ş.S. isimli erkek, evde kavga ettiği T.A.’yı darp etti.

Edirne’de A.A. isimli erkek, ismi basına yansımayan karısını darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Taciz

E.B. isimli erkek, oyuncu Ç.B.’yi telefonla, sosyal medyadan ve takip ederek taciz etti. Kadın erkeğe daha önce dava açtığını, ancak erkeğin cezasının daha önce suç kaydı olmadığı için ötelendiğini açıkladı. Erkek kadını tekrar taciz etmeye başladı.

13 Haziran

Cinayet

Antalya’da S.K. (57) isimli erkek, tabancasını “temizlerken yanlışlıkla” karısı Aysel K.’yi (52) vurdu. Kadın hayatını kaybetti. Mahalle muhtarı olan S.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şiddet / Yaralama

Zonguldak’ta ismi basına yansımayan bir erkek, sokakta tanımadığı S.B. isimli kadını darp etti. Polis soruşturma başlattı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Sakarya’da bir erkek, Suriye vatandaşı hamile bir kadını sokakta darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

14 Haziran

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Diyarbakır’da Esma Y. (35) evinde sırtından ve karnından vurulmuş şekilde ölü bulundu. Kadının oğlu S.Y.’nin olay günü evden çıkan son kişi olduğu ve cinayetten sonra kaybolduğu tespit edildi. Polis S.Y.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Çocuk Cinayeti

Çanakkale’de Ç.K. (23) isimli erkek, 21 Mart’ta birlikte yaşadığı kadının 6 yaşındaki kızı Funda B.’yi istismar ederek ve sonra kafasını defalarca duvara çarparak ağır yaraladı. Çocuğun annesi S.B. çocuğu hastaneye götürmedi. S.B. gittikçe durumu kötüleşen çocuğu 10 Haziran’da yatağında ölü buldu. Ç.K. kaçmaya çalışırken yakalandı. Ç.K. ve S.B. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da Emine Y. (80) evinde ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de E.S. isimli erkek, hakkına uzaklaştırma kararı olan karısı D.Ö.’yü evine giderek darp etti.

Zonguldak’ta bir erkek, karısı olan kadını darp etti. Polis soruşturma başlattı.

Manisa’da A.T. (18) isimli erkek, babası İ.S.’yi öldürdü, annesi Ş.S.’yi ve abisi M.S.’yi bıçakla yaraladı.

15 Haziran

 Cinayet

İstanbul’da 3 kişi, bir şirketin önünde şirket yönetim kurulu üyesi olan Sibel Koçan’ı (41) ateşli silahla vurarak öldürdü ve kadının içinde bulunduğu araçta bulunan parayı gasp etti. Sibel Koçan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, yanındaki erkek şirket çalışanı A.M. yaralandı. Polis, kaçan kişileri yakalamak için çalışma başlattı. 13 şüpheli gözaltına alındı, 6’sı tutuklandı.

Balıkesir’de M.D. (20) isimli erkek, cezaevinden izinli çıkarak annesi Sevgi D. (46) ve babası Şenol D.’yi (47) kendisine para vermedikleri için bıçaklayarak öldürdü. Anne ve babasıyla evde kavga eden erkeğin madde bağımlısı olduğu iddia edildi. Polis M.D.’yi yakalayarak gözaltına aldı. 35 suç kaydı bulunan erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Eskişehir’de bir erkeğin, sokakta hayvanları beslediği için A.K. isimli kadını darp ederek yaraladığı iddia edildi. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de Ş.Y. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı B.Y.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de M.D. isimli erkek, kavga ettiği E.D.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında işlem başlatıldı.

Tehdit

Antalya’da T.A. isimli erkek, sevgilisi S.B.’ye kendisinden ayrıldığı için fotoğrafları ile şantaj yaptı ve kadını taciz etti.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İzmir’de bir erkek, T.S. isimli kadına otobüste basit cinsel saldırıda bulundu. Kadın şikâyetçi oldu, otobüs şoförü kamera sisteminin çalışmadığını söyleyerek kadına yardım etmedi.

Çocuk İstismarı

Antalya’da H.E. (55) isimli erkek, komşusunun 12 yaşındaki kızı A.K.’ye istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Olay, çocuk oyun parkında bir taşa yazı yazarak yardım istediği için ortaya çıktı.

16 Haziran

Cinayet

Manisa’da M.A. (56) isimli erkek, kavgalı olduğu komşusu Kader Oktay’ı (52) av tüfeğiyle öldürdü ve intihar etti. Kader Oktay ve M.A. hayatını kaybetti. Önceden kavgalı olan M.A.’nın olay günü Kader Oktay’la karşılaştığı, aralarındaki borç yüzünden kavga ettikleri, erkeğin kadını vurduğu açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de H.S. isimli erkek, evine gittiği, eski arkadaşı olan C.A. isimli kadını darp etti. C.A. şikâyetçi oldu. Soruşturma başlatıldı.

Edirne’de A.S. isimli erkek, evde karısı H.S.’yi darp ederek yaraladı. Kadın şikâyetçi oldu, işlem başlatıldı.

Edirne’de A.A. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu karısı E.A.’yı darp etti.

Edirne’de R.K. isimli erkek, karısı K.K. ve kızı E.A.’yı darp etti. Polis soruşturma başlattı.

Antalya’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Yasal süreç basına yansımadı.

Tehdit

Kilis’te S.H. isimli erkek, Suriye vatandaşı olan dini nikahlı karısı F.S.’yi darp ve tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu. Polis S.H.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de iki erkek, sokakta 14 yaşındaki bir kız çocuğunu takip ve istismar etti. Çevredekiler erkekleri darp etti.

17 Haziran

Cinayet

İzmir’de O.G. isimli erkek, Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Binası’na saldırı gerçekleştirerek parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldürdü. Erkeğin kadına öldürmeden önce ve sonra işkence yaptığı tespit edildi. O.G. tutuklandı, ifadesinde kadını tanımadığını, HDP binasında gördüğü herkesi öldürmeyi planladığını söyledi.

Bursa’da A.D. (30) isimli erkek, karısı Bircan D.’yi (29) temizlik görevlisi olarak çalıştığı okula giderek öldürdü. Kadının iş yerinde kadınla kavga etmeye başlayan erkek, elindeki bıçakla kadını 20 kere bıçakladı ve baş örtüsüyle boğdu. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Sivas’ta E.T. isimli erkek, sistematik olarak taciz ettiği N.B. isimli kadını ve çocuğunu ateşli silahla rehin aldı. Polislere kapıyı açmayan E.T. bir süre sonra teslim oldu. Erkek tutuklandı.

Aydın’da S.T. isimli erkek, sevgilisi G.G.’yi darp etti. Kadın hastanede doktordan yardım isteyince hastane polisi müdahale etti. S.T. gözaltına alındı.

18 Haziran

Cinayet

İstanbul’da E.Ç. (41) isimli erkek, karısı İlknur Ç.’yi (30) göğsünden vurarak öldürdü. Erkek saklanırken yakalandı. Adana’dan birlikte İstanbul’a İlknur Ç.’nin annesini ziyarete giden E.Ç. ve İlknur Ç., kadının yakınına ait iş yerinde kavga etti. Bu sırada E.Ç. kadını silahla ateş ederek öldürdü. Erkek gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Muğla’da S.Ö. isimli kadın, avukat olarak işi gereği gittiği bir şirkette karşı tarafın erkek avukatının kendisini darp ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu.

Edirne’de E.B. isimli erkek, dini nikahlı karısı S.U.’yu darp etti.

Edirne’de Ö.B. isimli erkek kavga ettiği karısı C.B.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Tehdit

İstanbul’da M.Ö. isimli erkek, birlikte çalıştığı G.S. isimli kadını tehdit etti, evinin posta kutusuna bıçak bıraktı. Kadın şikâyetçi oldu. Soruşturma başlatıldı.

19 Haziran

Cinayet

Adana’da R.D. (20) isimli erkek, bir süre önce kavga ettiği komşusu Durdu Özyiğit’e (35) ve dini nikahlı kocası S.H.’ye pompalı tüfekle ateş açtı. Durdu Özyiğit olay yerinde hayatını kaybederken, S.H. yaralı hastaneye kaldırıldı. R.D. olay yerinden kaçtı. Erkek, S.H.’nin balkondan ailesini taciz ettiğini söyledi. R.D., kuzeni B.D., babası N.D. (44) ve amcası D.D. (52) gözaltına alındı. R.D. tutuklandı, B.D. ve N.D. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı, D.D. serbest bırakıldı.

Şüpheli Ölüm

İzmir’de Tülay K. (49) evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da A.A. (48) isimli erkek boşandığı karısı Z.A.’yı (41) mahkeme çıkışında darp etti ve bıçaklayarak yaraladı. Erkeğin İYİ Partili ilçe belediye meclis üyesi olduğu ortaya çıktı. Erkek gözaltına alındı, kadın hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak’ta M.Ç. isimli erkek, yeğeni S.Ç.’yi (18) darp ederek yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Bingöl’de ismi basına yansımayan bir erkek, 12 yaşında bir çocuğu istismar etti. Mahallede oturan bir erkek çocuğun çığlığını duyarak müdahale etti, erkek olay yerinden kaçtı.

20 Haziran

Şüpheli Ölüm

Kocaeli’de Cemile K. (79) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağı açıklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, F.Y. isimli kadını aracı kırmızı ışıkta durduğu sırada ateş ederek yaraladı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Balıkesir’de 2 erkek, biri Türkiye vatandaşı olmayan 3 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

21 Haziran

Cinayet- Çocuk Cinayeti

İstanbul’da M.G. isimli erkek, karısı Arzu Rahman G.’yi ve oğlu Kerem G.’yi (7) evde yangın çıkararak öldürdü. İtfaiye Arzu Rahman G. ve Kerem G.’yi hastaneye kaldırdı, kadın olay günü, çocuk ertesi gün hastanede hayatını kaybetti. Erkek “Eşimi ve çocuğumu öldürdüm” diyerek intihar etti.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Münevver E. (60) ve oğlu Ertan E. (40) evlerinde ölü bulundu. Ertan E.’nin cesedinin yanında iki tabanca bulunduğu, kapılarda “bomba düzeneği var, girmeyin” notları olduğu ama bomba düzeneğine rastlanmadığı açıklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da K.K. isimli erkek, ayrıldığı karısı G.A.’yı sokakta bacaklarından silahla vurarak yaraladı. Erkeğin kadına daha önce de kadına saldırdığı ortaya çıktı. Erkeğin kadını birkaç gün boyunca takip ettiği ortaya çıktı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da İ.B. (37) isimli erkek, komşusunun 11 yaşındaki kızı Ö.D.’yi apartman boşluğunda istismar etti. Gözaltına alınan erkek adli kontrolle serbest bırakıldı.

22 Haziran

Cinayet

Konya’da M.Ç. (46) isimli erkek, kendisinden 2 hafta önce ayrılan dini nikahlı karısı Halime Uyar’ı (43) öldürdü ve intihar etti. Erkeğin sistematik şiddet uyguladığı Halime Uyar’ı kendisinden ayrıldığı için öldürdüğü iddia edildi.

Şüpheli Ölüm

Urfa’da bir kadın evinde ölü bulundu. Kadının ismi basına yansımadı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de F.K. isimli erkek, kavga ettiği karısı B.K.’yi darp etti. Yasal süreç basına yansımadı.

23 Haziran

Cinayet

İstanbul’da 4 kişi, yolda bir arabada sohbet eden Adalet B. (30) ve Gökhan Denli’yi (30) öldürdü. Adalet B.’nin kocası M.B. ve diğer 3 erkek, önce Gökhan Denli’yi bıçaklayarak öldürdü, sonra Adalet B.’yi kaçırdı, ateşli silahla öldürdü ve birkaç saat sonra cesedini yol kenarına attı. Diğer erkeklerin M.B.’nin babası ve iki kardeşi olduğu tespit edildi. Polis olay yerinden kaçan erkekleri yakalamak için çalışma başlattı.

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Saliha G. evinde şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Soruşturma başlatıldı.

 Çocuk Cinayeti

Diyarbakır’da A.K.’nin (34) “ikinci karısı olma teklifini” reddettiği için saldırdığı Emine Karakaş (16) isimli kız çocuğu 138 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Erkek, 4 Şubat’ta akrabası olan kız çocuğuna sokakta ateşli silahla saldırmıştı. Olay, bianet erkek şiddeti çetelesine 4 Şubat’ta “çocuk istismarı – çocuğa şiddet” başlığı altında yansımıştı. Polisin erkeği aradığı açıklandı.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de Raziye Ebru E. (33) 11. kattaki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Kadının abisi kardeşini kocasının ittiğini iddia etti. Kadının gözaltına alınan kocası H.D.E. adli kontrolle serbest bırakıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de B.B.A. isimli erkek, kurye olduğunu söyleyerek girdiği apartmanda eski sevgilisi B.K.’yi zorla evine girerek darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de M.E.B. isimli erkek, eski sevgilisi G.A.’yı evinde darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, M.E.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edirne’de N.A. isimli erkek, dini nikahlı karısı G.K.’yi sokakta darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

 Edirne’de F.Ö. isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan N.V. isimli kadını darp etti.

İstanbul’da G.A. (70) isimli kadın, oğlunun kendisine sistematik şiddet uyguladığını söyleyerek yardım istedi.

Diyarbakır’da hasta bakıcı S.Ç. (42) işvereni olan kurumda koordinatör olan Z.V., çalışanlar E.D. ve G.B.’nin kendisini darp ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da ofisine danışan olarak gittiği terapist M.T.’yi darp ettiği ve kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Ş.K. (51) gözaltına alındı. Erkeğin polis olduğunu söyleyerek kadını tehdit ettiği ortaya çıktı.

24 Temmuz

Cinayet

Aksaray’da E.A. (41) isimli erkek, hakkındaki uzaklaştırma kararının bittiği gün boşanma aşamasında olduğu karısı Yemen A.’yı (38) evinin önüne giderek ruhsatsız tabancasıyla öldürdü. Kadını öldürdükten sonra olay yerine giden polis, kendilerine ateş açan E.A.’yı vurdu, erkek kaldırıldığı hastanede öldü. Yemen A.’nın kızı, erkeği birçok kez şikâyet ettiklerini söyledi.

Faili Belirlenmemiş Cinayet

Mersin’de Kader T. (33) ve kocası A.A.T. dağlık alanda kaldıkları çadırda ölü bulundu. Kadın iple asılı şekilde, erkek av tüfeğiyle vurulmuş şekilde bulundu. A.A.T.’nin kadını iple boğarak öldürdükten sonra intihar ettiği iddia edildi. Polis soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de N.D. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı H.D.’yi darp etti. Kadın erkeğin kendisini tehdit ettiğini ve kendisine hakaret ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Soruşturma başlatıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Hatay’da M.Y. isimli erkek, 78 yaşındaki bir kadının evine zorla girdi ve kadına tecavüz etti. Erkek yakalandı ve tutuklandı. Erkeğin daha önce iki kadına tecavüz ettiği, ceza almadığı açıklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Kütahya’da 4 kadını seks işçiliğine zorlayan 2 kişi tutuklandı, 4 kişi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

25 Haziran

Cinayet

Niğde’de M.Y. (26) isimli erkek, sevgilisi olduğu iddia edilen Yasemin A.’yı (23) bir apart otelde silahla öldürdü ve intihar etti. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri Yasemin A.’yı ve erkeği ölü buldu.

Manisa’da R.Ş. (60) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Sadriye Ş.’yi (43) silahla göğsünden vurarak öldürdü. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti, erkek olay yerinde tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Denizli’de T.S. (28) isimli erkek, eski karısı R.S.A.’yı (26) sokakta bıçaklayarak yaraladı. Olay yerinden kaçan erkek 2 saat sonra yakalandı, gözaltına alındı.

Taciz

 İstanbul’da bir erkek, 1 aydır bir kadını takip ederek taciz etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Kastamonu’da 2 kadını taciz eden S.T. (34) gözaltına alındı. Erkek tutuklandı. Benzer suçlardan 7 suç kaydı olduğu açıklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antep’te polis kadınları seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle 6 kişiyi tutukladı. Erkeklerin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı.

26 Haziran

Şüpheli Ölüm

Manisa’da Serpil D. (33) baraj gölünde ölü bulundu. Kadının, sevgilisi H.Ç. (35) ile pikniğe gittiği, yüzerken boğulduğu iddia edildi.

Şüpheli Çocuk Ölümü

İstanbul’da Elif Ç. (15) arkadaşlarıyla piknik yaparken uçurumdan düşerek öldü. Olay yerindeki 2 oğlan çocuğu olay yerinden kaçtı, çocuğun arkadaşı olan 2 kız çocuğu olay yerinde bekledi. Atladığı iddia edilen çocuğu bulmak için çalışma başlatıldı. Çocuğun arkadaşı olan 4 çocuk adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şiddet / Yaralama

Dersim’de H.B. isimli erkek, taksisine binen K.A. (57) isimli kadını ve oğlu A.A.’yı darp etti.

27 Haziran

Çocuğa Şiddet

Zonguldak’ta bir erkek, 11 yaşındaki çocuğu Y.B.T.’yi darp etti. Çocuk hastaneye kaldırıldı, polis soruşturma başlattı. Çocuğun cinsiyeti basına yansımadı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da M.H.H.Z. isimli erkek, komşusunun 16 yaşındaki kızına yaşadığı binanın asansöründe istismarda bulundu. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

28 Haziran

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Hülya K. (39) bilinmeyen bir sebeple oturduğu bina ile yandaki apartman arasındaki boşluğa düşerek hayatını kaybetti.

Öldürmeye Teşebbüs

İstanbul’da K.E. isimli erkek 3 yıl önce ayrıldığı eski karısı E.O.’yu sokakta bıçaklayarak ağır yaraladı. Erkek kadının ölmesi için başında bekledi, çevredekilerin tepkisiyle olay yerinden kaçan erkek, kısa süre sonra gözaltına alındı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı.

Şiddet / Yaralama

Konya’da A.D. (37) isimli erkek, dini nikahlı karısı D.S.’yi (37) korkutmak için kavga ettikleri sırada havaya ateş açtı. Erkek hakkında “nitelikli yağma” suçundan kesinleşmiş 25 yıl hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Olay yerine polis gelince direnen erkek ikna edilerek gözaltına alındı.

Edirne’de C.R. isimli erkek, kavga ettiği karısı H.S.R.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de G.K. isimli erkek, karısı T.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Adıyaman’da H.Y. isimli kadın, evli olduğu korucu M.Y.’nin “silahının ateş alması” nedeniyle ağır yaralandı. Kadın hastaneye kaldırıldı, soruşturma başlatıldı.

29 Haziran

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Tuba A. (36) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kadının içtiği ilaçtan zehirlendiği iddia edildi. Soruşturma başlatıldı.

Basına Haziran'da Yansıyan Cinayet

Ankara’da bir erkek, evinin bahçesinde oturan Destina Masal Güler (31) ve sevgilisi H.M.’ye 13 Mayıs’ta pompalı tüfekle ateş açtı. Destina Masal Güler hayatını kaybederken H.M. yaralandı. H.M., kendilerine ateş açanın K.Ç. isimli erkek olduğunu söyledi. Jandarmaya teslim olan erkek kadını öldürmediğini iddia etti, suç aleti olan tüfek evinde bulundu. K.Ç. 29 Haziran’da “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Manisa’da E.Ç. isimli erkek, eski karısı İ.Ö.’yü buluştukları kafede darp etti, su bardağı ve meyve bıçağıyla vurdu. Çevredekiler erkeğe müdahale etti. E.Ç. kendisini durdurmaya çalışan kişileri de darp ederek olay yerinden kaçtı.

Samsun’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Erkek kadını zorla arabasına bindirerek ola yerinden kaçtı.

Edirne’de M.Ç. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı S.Ç.’yi darp etti. M.Ç. hakkında uzaklaştırma kararı olduğu ortaya çıktı. Polis olay yerinden kaçan erkeğin yakalanması için çalışma başlattı.

30 Haziran

Şüpheli Ölüm

Maraş’ta Fadime T. (65) evinin yakınındaki ahırda ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da G.S. (32) isimli erkek, kavga ettiği karısı D.B.’yi (35) iş yerinde  bıçaklayarak yaraladı. Kadın ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. Erkek de hastaneye kaldırıldı. Polis inceleme başlattı.

Çanakkale’de N.B. (51) isimli kadın, kocası M.B.’nin (42) kendisine sistematik şiddet uyguladığını söyledi, hamileyken kocasının bebeğini eniştesine satmaya çalıştığını, kendisine direndiği için kadını darp ettiğini söyledi. Kadın eniştesinin kocasının yardımıyla kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. Kadın şikâyetçi oldu.

İzmir’de O.B. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu S.B.’yi ve onunla ilişkisi olduğu iddia edilen Y.T.’yi darp etti, ateşli silahla yaraladı ve olay yerinden kaçtı. S.B. ve Y.T. hastaneye kaldırıldı. Erkek kadını ve arkadaşını tehdit etti. Muğla’da yakalanarak gözaltına alındı.

Sakarya’da R.Y. (34) isimli erkek, karısı D.Y.’yi (31) darp etti, ölümle tehdit etti. Kadın olayın videosunu paylaşarak yardım istedi.

Bursa’da T.T. isimli erkek, S.K. isimli kadını bıçak tehdidiyle taksiye bindirerek kaçırmaya çalıştı. Olay yerinde bulunan muhabirler erkeğe müdahale etti. T.T. gözaltına alındı.

İstanbul’da bir erkek, bir pasajda sevgilisi olan kadını darp etti. Çevredekiler erkeği darp etti. Erkek olay yerinden kadınla birlikte kaçtı.

Edirne’de İ.M. isimli erkek, kavga ettiği karısı D.E.M.’yi darp etti. Kadın uzaklaştırma kararı talep etti.

Edirne’de F.Ç. isimli erkek, sevgilisi F.S.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek de kadından şikâyetçi oldu. Kadın koruma talep etti.

Edirne’de B.D. isimli erkek, sevgilisi Ç.G.’yi darp etti. Ç.G. şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Tehdit

Zonguldak’ta Ş.Ö. isimli kadın, boşanma aşamasında olduğu kocası M.Ö.’yü ve ailesini kendisini tehdit ettikleri için şikâyet etti. Kadın, erkeğin kendisini ölümle tehdit ettiğini, daha önce bıçaklayarak yaraladığını açıkladı.

Taciz

İstanbul’da bir erkek, sokakta Ş.T. isimli kadını şort giydiği için taciz ve hakaret etti. 

(Ege Öztokat)