Sakarya’da yaşayan ve bir süre önce boşandığı eşi tarafından bıçakla alı konulan Çiğdem Bozkurt isimli kadın, sosyal medyadan paylaştığı videoyla yardım istedi.

ADLİYE ÖNÜNDEN SESLENDİ

Bıçakla alıkoyma girişimi davasının ikinci duruşmasında, kocası ev hapsi kararıyla serbest bırakılan iki çocuk annesi kadın, Adliye önünden ağlayarak yardım çağrısında bulundu.

Sosyal medyadan paylaştığı videoda “Yine ölen bir kadın olmak istemiyorum, biri bana yardım etsin” diye feryat eden Çiğdem Bozkurt, “Hakime hanım diyor ki, Tayfun beni televizyonlara konu etme. Sana güveniyorum, sana ev hapsi veriyorum. Ya bu adam evde durmayacak biliyorsunuz. ya ben ölmek istemiyorum.”

KORKUYORUM İKİ ÇOCUĞUM VAR

Çiğdem Bozkurt eve gittikten sonra yaptığı paylaşımda ise şunları söyledi:

“Ben Çiğdem Bozkurt, Sakarya’da yaşıyorum. Her boşanan kadının başına gelenler benim de başıma geliyor. Eski eşim beni bıçaklamaya kalktı. Şikayetçi oldum, tutuklandı. Bugün ikinci duruşmamız vardı. Ve ev hapsi diyerek serbest bıraktılar. Arada bir polis gelip seni kontrol edecek dediler. Bir ev hapsi kelepçesi ile takılmadı. Daha önceki olayı da, uzaklaştırma cezası olduğu halde yapmıştı.

Korkuyorum, iki çocuğum var. Ölmek istemiyorum. Ben öldükten sonra ‘Bir kadın öldü’ diye haberlere çıkmak istemiyorum. Lütfen bana yardım edin.”

KORUMA ALTINA ALINDI

Çiğdem Bozkurt’un bu feryadı kısa sürede karşılık buldu ve sosyal medyada viral oldu. Konunun duyulması üzerine Sakarya Barosu Kadın hakları Merkezi girişimde bulunarak eltronik kelepçe başvurusu yaptı.

Bunun ardından Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da devreye girdi ve Çiğdem Bozkurt koruma altına alındı.