Sakarya Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında sıra dışı bir etkinliğe imza atıyor.
Adapazarı Belediyesi önünde kurulacak olan ve 12.00-18.00 saatleri arasında açık olacak odada ziyaretçilerin kadına yönelik şiddeti hissetmesi sağlanacak.

Sakarya Kadın Platformu Sözcüsü ve Eğitim Sen Sakarya Şubesi Kadın Sekreteri Yasemin Hacıeyüpoğlu, etkinlikle ilgili yaptığı bilgilendirmede, projenin Buse Özge Öksüzoğlu’na ait olduğunu belirtti. Hacıeyüpoğlu, şunları kaydetti:
“Adapazarı Belediyesi önünde bir oda kuracağız. 12.00 - 18.00 saatleri arasında kalacak bu odanın içersinde kadın fotoğrafları olacak ama şiddete maruz kalan kadın fotoğrafları olmayacak. Gülen kadın fotoğrafı olacak. Ama odanın içerisinde sesler olacak, yardım isteyen kadın sesleri ve aynı zamanda kötü bir koku olacak, zeminide engebeli şekilde yapacağız. Rahat adım atılamayacak. Birçok duyu ile şiddetle ilgili hiçbir şey göstermeden ne kadar rahatsız edici bir şey olduğunu anlatabileceğimiz simülasyon odası gibi bir projemiz var. İsimsiz şiddet mağdurlarının yazmış olduğu mektuplarımız var. Onları koyacağız. Bir de fonumuz olacak orada şiddete uğramış kadınların el izleri olacak. Ama bu tamamen halka açık bir şekilde herkesin deneyimleyebileceği bir yer olacak. Şiddeti göstermeden hissettirmeyi planlıyoruz. Şiddeti görünür kılmaya çalışıyoruz.”

Işıksu projemizi destekledi

“İnsanların izleyici değil de tamamen kendisinden bir şey bırakacağı bir aslında utanç tablosu bırakmayı hedefliyoruz. Yaşadığımız şehir de insanlar konuşmadıkları için sonuşlarını görüyoruz. Çoğumuz şiddete maruz kaldığımız halde sesimiz çıkartmıyoruz. Amacımız görünür kıldıktan sonra çözüme ulaşmak daha kolay ve yol haritası çizebiliyoruz. Bizim derdimiz sokaktaki insana ulaşmaya çalışıyoruz. Etkinliğimize Kadın Platformu ve Baro, çeşitli partiler ve STK’larda katılacak. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, projemizi çok beğendi. Desteklediğini belirtti. Bu proje Türkiye’de ilk defa yapılıyor.”