Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, sosyal medya hesabından, Bakan Soylu'nun Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda "Erkeklere sesleniyorum: Kendinize gelin yahu. Fiziksel olarak güçlü olabilirsiniz. Böyle bir ayıp olur mu? Neyi tatmin ediyorsun?" sözlerine ilişkin açıklama paylaştı.

Açıklamada, "Bakan Soylu, erkekleri ayıplamak yerine görevini yapsın. Soylu’ya kendisinin kadınların can güvenliğini sağlamaktan sorumlu olan bakanlığın bakanı olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Erkekleri ayıplamaktan değil siyasi irade geliştirmekten, yasayı uygulamaktan sorumlusunuz" diye tepki gösterildi. Platform, "Kadına şiddet ayıp değil, suçtur. Durduracak olan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'dur. Bakanlar işlerini yapmıyorlarsa işgal ettikleri makamları bıraksınlar" dedi.

Platfrom, Soylu'nun "Nereden çıktı bu kadın cinayetleri?" ifadesine yönelik, şunları iletti:

"Bu soruya cevap verelim:

-Kapınıza gelen kadınları faillerle barıştırıp evine gönderdiniz.

-Koruma talep eden kadınlara koruma kararı vermediniz.

-Koruma kararı olan kadınları korumadınız.

-6284'ü uygulamayan kamu görevlilerine yaptırım uygulamadınız.

-Kadın cinayetleri verilerini tüm şeffaflığı ile toplumla paylaşmadınız.

-Şüpheli kadın ölümleri olduğunda delilleri toplamadınız.

-Kadın cinayetlerinin ardından baş sağlığı dilemek dışında hiçbir adım atmadınız

-Kadınları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırmaya çalıştınız.

-Kadın cinayetlerini durdurmak için mücadele eden kadınları hedef aldınız."

BAKAN SOYLU NE DEMİŞTİ?
Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çok yanlış bilgilendirmelerle karşı karşıya kaldığımızı ifade etmek istiyorum. Çırpınıyoruz bir şiddet olmasın diye. Her sabah bu rakamları alıyoruz. Azaltabiliyor muyuz, nerede eksiğimiz var…" diyen "Bu nasıl böyle olur diye neredeyse kıyameti koparıyoruz. Titizleniyoruz ama maalesef yanlış rakamlar yüzünden esir kalıyoruz. Biz neden bu rakamları yanlış verelim?" ifadelerini kullanmış, konuşmasının devamında "Erkeklere sesleniyorum: Kendinize gelin yahu. Fiziksel olarak güçlü olabilirsiniz. Böyle bir ayıp olur mu? Neyi tatmin ediyorsun? Neyi ortaya koyuyorsun?" demişti.