Muğla'nın Ula ilçesinde cesedi ormanlık alanda bulunan Pınar Gültekin cinayeti ile ilgili beşinci duruşma bugün görüldü.

Davada önceki gün Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, suç delillerini yok etme iddiası ile tutuklu sanık Cemal Metin A.'nın babası, annesi ve iş ortağı hakkında Yargıtay'a yaptığı 'Kanun yararına bozma' başvurusunun kabul edildiğini açıklamıştı. "Sanık Avcı'nın anne, baba ve ortağı hakkında iddianame hazırlanacak" dedi.

Sanık Cemal Metin A.'nın iş ortağı, kardeşi, annesi ve babası sanık sıfatıyla cinayete yardım suçundan yargılanacak. Cemal Metin A.'nın anne ve babası delilleri yok etmek, gizlemek ve değiştirmek suçlarından hakim karşısına çıkacak.

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13:30'da başlayan duruşmayla ilgili detayları Twitter üzerinden @gultekindavasi aktarıyor.

Duruşmada Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in 'reddi hakim' talebinin reddine karar verildi.

Sanık Cemal Metin A. tutuklu bulunduğu cezaevinden, tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan A. ise can güvenliği sebebiyle İzmir'den SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

@gultekindavasi'nın aktardığına göre "Ben cani biri veya kadın düşmanı değilim. Beni kitlesel linçle değil adaletle yargılayın. Bana sosyal medyada katil diyorlar. Soruyorum. Sizce ben katil miyim? Pınar sosyal medyada sürekli sevgilim olarak geçiyor. O benim sevgilim değil. Benimle zorla birlikte olan bir eskorttu. Bunun düzeltilmesini istiyorum" diyen Sanık Cemal Metin A., İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesinin iyi olduğunu dile getirdi. 

"Maktülün özel hayatı yargılanıyor"

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de duruşma sonrası adliye önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Aslında bu duruşma öncekilerin bir tekrarı mahiyetinde. Biz maktülün yaşarken yakıldığını söylüyorduk. Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesinden gelen rapor da bunu doğruladı. Bu, raporda net bir şekilde ortaya çıktı.

"Öte yandan bu yargılamada, maktülün özel hayatı yargılanmaya çalışılıyor. Bunu başından beri söylüyoruz. Haksız tahrik iddiası var. 'Maktül bana bana bıçak çekti, panikledim ondan öldürdüm' diyor sanık. Ama ortada bıçak yok, çanta yok. Ezberlenmiş, kurgulanmış haksız tahrik savunması var ortada. Maktülün iki yıl önceki videoları, yazışmaları ABD'den celb ediliyor. Belki aylar sürecek bu müzekkerenin celbi ve cevabı. Makul sürede yargılanma hakkını ihlal ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri'ne yazılan müzekkere yazısı mahkemeye ne gibi bir katkı sağlayacak? Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Davaya bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Bu ölümü meşrulaştırır özel hayatı yargılar. Böyle bir algı yaratıyor."

Bir sonraki duruşma 26 Eylül'e bırakıldı.

Ne olmuştu?
Muğla'nın Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi'nde yaşayan Pınar Gültekin, 16 Temmuz'da evinden ayrıldı. İstanbul'da yaşayan abla Sibel Gültekin, telefonda görüştüğü kardeşinden bir daha haber alamadı.

Kardeşinin hayatından endişe duyan abla, annesi Şefika Gültekin ile birlikte Muğla'ya geldi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin'in bulunması için ailesi tarafından Akyaka Karakol Komutanlığına kayıp ihbarında bulunuldu. İhbarın ardından genç kadının bulunması için jandarma ekiplerince arama çalışması başlatıldı.

Sibel Gültekin, kardeşinin Akyaka'da kendi evinde kaldığını belirtip, "Onunla en son geçen perşembe günü saat 15.00 sıralarında telefonla görüştüm. Menteşe ilçesindeki alışveriş merkezinde olduğunu söyledi. Daha sonra telefonu kapandı ve bir daha ulaşamadık. Gerekli yerlere durumu bildirdik. Akyaka'da ertesi gün görüldüğü söylendi" dedi.

Şüphe üzerine gözaltına Cemal Metin A., ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de delilleri görünce suçunu itiraf etti. A., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince "canavarca hisle insan öldürmek" suçundan tutuklandı.

A.'ya cinayet yerinde, gece yarısı keşif yaptırıldı. Şüphelinin bütün anlatımları kameraya kaydedildi. Kayıtlar soruşturma dosyasına girdi.