TOBB Sakarya Kadın Girişimciler Kurulutoplantısında konuşan Zehra Dirim, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) öncülüğünde, TEPAV iş birliğinde hazırlanan “81 İlde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi” 2019 sonuçlarına istinaden; “Açıklanan verilere göre Sakarya maalesef 42. sırada kendine yer buldu” dedi. 

“DAHA ETKİN OLMAMIZ GEREKİYOR”
Dirim, “Hayalimiz, kadınların iş hayatında daha ön planda olduğu bir Sakarya.  Bu şehrin kadınları solarak siyasi, ekonomi, eğitim gibi alanlarda daha etkin olmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde şehrimizin karnesini daha yukarıya çıkarabiliriz. Bu konuda durmaksızın çalışmala- rımıza devam edeceğiz.”  diye konuştu. 

ÜÇ KADIN KOOPERATİFİ KURULDU

Kadın Girişimciler Kurulu'nun çalışmaları hakkında bilgi veren Zehra Dirim, şunları söyledi:

“SATSO Kadın Girişimciler Kurulu olarak, ilimizde bulunan kadın iş gücünü istihdama çevirerek yeni iş kolları oluşturmak ve kadınlarımızı girişimcilik kültürüne adapte etmek istiyoruz.

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlamak ve iş olanaklarını iyileştirmek vizyonu ile 2018 yılında göreve başlayan kurulumuz. İlimize ait yöresel ürünlerin üretimini, ticarileşmesini, markalaşmasını ve dışa açılmasını hızlandırmak, kadınların katılımcı istihdam olanaklarını geliştirmek, yöresel ürün üretimi ve hizmeti ile ekonomiye katkı sunmalarını sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmalar ile ilimizde üç kooperatif kurulmasını başarı ile tamamladık.

Kadınların iş hayatında daha ön planda olduğu bir Sakarya hayalimiz için yürüttüğümüz bu çalışmalarda her zaman yanımızda olan Yönetim Kurulu Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerine, bizlere gerekli desteği veren Odamızın değerli personellerine teşekkür ediyoruz.”