Şantiye alanının boşaltılması ve sonraki tüm eylemlerde ön planda yer alan Kırkpınarlı kadınların kutlamasına ilçe dışından da katılım oldu. Teleferik Projesi şantiyesinin yanındaki alanda gerçekleştirilen kutlamada yapılan açıklamada, 'Doğayı da kadını da özgür bırakın, doğayı da kadını da katletmeyin' çağrısında bulunuldu.

 Açıklama şöyle:

Kadınların Dünya Birlik , Mücadele ve Dayanışma Günü 8 Mart’ı kadınların direniş gücüyle karşılıyor , bugüne kadar sürdürülen kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesini çadırda sürdürdüğümüz direnişle selamlıyoruz.

YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI.

Hayatlarımıza , doğamıza , nefes aldığımız alanımıza yönelik saldırılara bir araya gelip birbirimizden güç alarak karşı çıkıyoruz.

-Mücadele kadınları birleştirir .

-Kadınlar dünyayı özgürleştirir.

Burada yapılmak istenen doğa katliamına karşı yaşamı korumak için en önde biz mücadele ediyoruz . Çünkü doğayı katleden zihniyetle kadını ezen zihniyet aynı. Doğayı da kadını da fethedilecek, hükmedilecek, üzerinde egemenlik kurulacak mal mülk gibi gören bu zihniyete karşı biz kadınlar dünyayı değiştirme mücadelesi veriyoruz.

Sessiz doğanın sesi olmak istiyoruz

KADINIZ SESSİZ DOĞANIN SESİYİZ

Doğayı kaynak deposu olarak gören , güç sahibi olmak için kullanan , harcayan ,tüketen zihniyetin karşısında doğa ile barışık ,doğaya sahip değil ait olan kadın var. Biz biliyoruz ki orman imara açılırsa nefesimiz bitecek. Bu yüzden en önde mücadeledeyiz.

DOĞAYI DA KADINI DA ÖZGÜR BIRAKIN / ORMANI DA KADINI DA KATLETME.

Biz, sessiz kalıp herkesin derdi kendine deyip işine gücüne bakanlara inat yerimizi yurdumuzu koruyoruz, vazgeçmiyoruz, buradayız. 

VAZGEÇMİYORUZ BURADAYIZ.

Bizi geleceksiz , kimliksiz ,iradesiz bırakmak isteyenlere inat VAZGEÇMİYORUZ BURADAYIZ.

Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı , şiddetin ve istismarın önlendiği ,yeryüzüne barışın hakim olduğu bir dünya istiyoruz.

BARIŞ İSTİYORUZ.

Emeğimiz , bedenimiz ve kimliğimiz bizimdir diyerek yıllarca yürütülen kadın mücadelesine sahip çıkıyor özgür ve eşit bir yaşam kuruncaya dek mücadeleye devam diyoruz.

EMEĞİMİZ , BEDENİMİZ, KİMLİĞİMİZ BİZİMDİR.