Doğan Kitap’ın Duygu Asena'nın anısını ve fikirlerini yaşatmak için her yıl düzenlediği Duygu Asena “Kadının Hâlâ Adı Yok” Roman Ödülü’nün bu yılki sahibi Ülker Abla adlı romanıyla Seray Şahiner oldu.

Kadın hakları özgürlük ve eşitlik konularında öncü bir isim olan Duygu Asena'nın anısını ve fikirlerini yaşatmak için 2007 yılından bu yana armağan edilen ödülün Seçici Kurul’u Doğan Hızlan başkanlığında Asuman Kafaoğlu Büke, Filiz Aygündüz, İhsan Yılmaz, Sibel Oral, Elif Tanrıyar ve geçtiğimiz yılın ödül sahibi Nermin Yıldırım’dan oluştu.

Jürinin ödül gerekçesinde Seray Şahiner’in, ilk öykü kitabı Gelin Başı’ndan bugüne kariyeri boyunca kadın meselesinin üzerine giden, bunu temel mesele edinen, eserlerinde kadınlar arası dayanışmayı önemseyen bir yazar olduğunu belirterek gösterdiği süreklilikle ve tüm bunları yarattığı güçlü, akılda kalıcı roman kahramanları aracılığıyla okurlara aktaran bir yazar olduğu vurgulandı. Kurduğu bu edebi dünyanın yeni ürünü olan Ülker Abla romanı da kendine özgü dili, gözlem gücü ve hikayesiyle oy birliğiyle ödüle değer bulundu, sözleri yer aldı.

​Seray Şahiner ise duygularını şu şekilde dile getirdi: “Kadının Adı Yok’u yazan Duygu Asena adına verilen edebiyat ödülünü, ismine “abla” sözü ile koruma getirmeye çalışan bir kadını anlattığım Ülker Abla romanıyla almaktan büyük mutluluk duydum. Şimdi yürüdüğümüz yoldaki engelleri, bir meselesi olmaya dair pek çok eleştiriyi yıllar öncesinden göğüsleyerek, bugün yazı masasına daha büyük cesaretle oturmamız için birçok bedeli peşinen ödeyen Duygu Asena ile anılmak onur verici. Seçici kurula, taltifinden dolayı teşekkür ediyorum.”