Yazar Gürel Sürücü, okurlarının karşısına üçüncü öykü kitabı “Cankurtaran” ile çıktı. Eylül Yayınları’ndan çıkan kitap, raflardaki yerini almaya başladı. 24 öyküden kitabında yazar üreten insanların sıradan yaşamlarını konu ediniyor.
Bu öykülerini konuşma diliyle kaleme alan yazar Sürücü, kitabında arayış, mücadele ve kurtuluşun yine üreten insanların ellerinde olduğu üzerinde odaklanmış.

GÜREL SÜRÜCÜ KİMDİR?

Tokat Niksar ilçesi Kuyucak köyünde doğan Sürücü, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü ile Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Sürücü, Maliye Çalışanları Derneği (MA-DER) Genel Başkanlığı, “Maliyecilerin Sesi” dergisinin Genel Yayın Yönetmenliği, Tüm Maliye Çalışanları Sendikası (TÜM MALİYE-SEN) Kurucu Üyeliği ve TÜM MALİYE-SEN’in Yayın Kurulu üyesi gibi birçok kurum ve kuruluşta yer aldı. Sürücü’nün “Günahsız Sözcükler” ve “Mavi Düşler” şiir kitapları mevcut. “Islak Umut ve Dört Mevsim öykü”, “Kent Konseyleri”, “Çocuk Oyunları ve Deniz ve Su Sözlüğü” araştırma kitapları da bulunuyor. 

Kitabın tanıtımından...

Ayakları kuma gömülmüş, gönlü dağlara yaslanmış bir kitap!

Cankurtaran 24 öyküden oluşuyor. Bu sıcak ve samimi öyküler okurken ya içinde kendinizi bulacaksınız ya da gözlemlediğiniz bir başka insanın hayatına dokunuşlara tanık olacaksınız.

Yazar öykücülüğe ayrı bir tat katmış bir anı anlatır gibi örmüş bütün yaşanılanları, diyaloglar içimizden geçen birer duygu seli olarak kitabın sayfalarını süslemiştir.

Üreten insanların sıradan yaşamlarının sıra dışı hale dönüşmesini öykülerin içinde küçük nüktelerle ve minik alt öykülerle besleyerek emekten yani bir dille, toplumsal gerçekçi yanıyla beslendiği ve çalıştığı sosyal sınıfın içinde gidip gelmiştir.

Öyküleri konuşma diliyle yazmıştır. Her öykü hayatın güncelliği içinden adeta fışkırarak taze ve canlılığını korumuştur. Kullandığı konuşma dilinin sıcaklığını öyle bir kullanmış ki sanki yanı başında yaşıyor hissi uyandırmıştır.

Arayış, mücadele ve kurtuluşun yine insanların kendi ellerinde olduğu fikrine odaklanmış bu güzel öyküleri bir solukta okuyacaksınız.