Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı 14-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, düzenlediği basın toplantısında ", “2 yıllık pandemi arasından sonra kitap fuarının kitapseverlerle buluşacak. Sabah 10.00’da başlayacak ve gece 21.00’e kadar açık olacak. Daha önce İnterteks Fuar alanında yaptığımız fuarımızı bu yıl Kocaeli Kongre Merkezinde yapacağız" dedi.

Gündoğdu, şunları kaydetti:
" Daha önce düzenlenen 11 kitap fuarına 5,5 milyon insan fuarımızı ziyaret etmiş. Bu sayının artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Fuarda 315 yayın evi, 40 sahaf, 70 sivil toplum kuruluşu, 380 yazar katılacağı fuarda 673 etkinlik yapılacak. Fuar kapsamında Mavi Boncuk filmi Umuttepe’de açık hava sinemasıyla sinemaseverlerle buluşacak."

AĞAÇLAR KİTAP AÇACAK

"Kitap fuarımızın bu yıl ki teması edebiyatın temel taşlarından biri olan şiir olarak belirledik. Bu yıl fuarda şiirin edebiyata katkıları ele alınacak. Onur konuğumuz ise Nurullah Genç olarak belirlendi. 13 Mayıs sabahı Cumhuriyet Bulvarı'nda ağaçlar tekrar çiçek açacak. Sabah 07,30’de başlayacak etkinlikte 5 bin kitap ağaçlara asılacak. Başkanımız Tahir Büyükakın ile birlikte okula giden öğrenciler, işe giden işçilerle ağaçlardan kitap toplayacağız."