Bu yıl "Geleceği Hatırla" temasıyla 15.si düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Kaos GL'de yer alan habere göre; Hande Ortaç, “Pembe ve Eflatun” isimli öyküsü ile Birincilik ödülüne layık görüldü. Ayça Dalgakıran’ın “Kadim Kayalık” isimli öyküsü İkincilik; Perçem U. Yıldızbaş’ın “Rüyalarımız Bizimdir” isimli öyküsü ise Üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Derman Gülmez Aydın, “Sarı Sıcak” isimli öyküsüyle Yer-Gök-Kuşağı Özel Ödülü’ne; “Yün Yorgan” isimli öyküsüyle Gülizar Aytekin, Umuduna Sarınmak Özel Ödülü’ne; “Korkuluk Kipi” isimli öyküsüyle İrem A., Düşle Direnmek Özel Ödülü’ne ve “Biz Işıkları Yakınca” isimli öyküsüyle İrem Şahin, Aşk Örgütlenmektir Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Kadın Kadına Öykü Yarışması 15. yılında

Kadın kadına aşkın görünmezliğine bir tepki olarak 2006 yılında “Mutlu Aşk Vardır” temasıyla yolculuğuna başlayan Kadın Kadına Öykü Yarışması 15 yaşında!.

Yarışma geçen 15 yılda, “Mutlu Aşk Vardır”, “İlk Adım, İlk Kadın", "İlk Aşk”, “Ten ve Tutku”, “Ütopya”, “Bir Kadın (mı) Sevdim”, “Her Yerdeyiz”, “Mor”, “Yol”, “Bir Mücadeledir Aşk”, “Ses”, “Dert Bende Derman Bende”, “O Halde Aşk: Tanımaz Sınırları” “Süper Gücünü Hatırla”,  “Bir Dostluktan Neler Doğar”  ve bu yıl “Geleceği Hatırla” temasıyla öykülerini çağırdı.

Öyküler, jüri üyeleri Aslı Solakoğlu, Aylime Aslı Demir, Belma Fırat, Burcu Baba, Karin Karakaşlı, Oya Burcu Ersoy, Pelin Buzluk ve Süreyya Karacabey’in katılımıyla 18 Mayıs’ta gerçekleşen online buluşmada değerlendirildi.