SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir başta olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Kültür Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Sayın Adem Sarı, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Şinasi Bayraktar, Sakarya Geçmiş Dönem Milletvekili Mustafa İsen, SGK il Müdürü Erhan Çavuş, SATSO Disiplin Kurulu Başkanı Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu, SATSO Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya'nın büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşadığırı belirterek, "Bu değişim ve büyümenin pozitif yönlü olması için gayret edip elini taşın altına koyanlardan olmak hedefindeyiz. Kurum olarak süratli, eksiksiz, güler yüzlü, etkin ve kaliteli bir ekip anlayışıyla bu desteği vermeye hazırız" dedi.
Sakaryalılık ve aidiyet kültürünün güçlenmesi için gayret ettiklerini ifade eden Altuğ, "Sakarya bizim ortak paydamızdır. Kültür mozaiği olarak zengin bir iliz; kültürel yapının getirdiği zenginlik ve farklılıklarımız bizim güçlü yanımız olmalı ve bu çok kültürlülüğümüzü fırsata çevirmeliyiz. 
Odamızın 102’nci yılına girerken vizyonumuzu genişleterek; yerel, ulusal ve uluslararası bazda yeni fırsatları değerlendirme azmi ve kararlılığında olacağız. Güzel Sakarya’mızın büyüme sürecini hızlandıran tüm iş dünyamıza teşekkür ediyorum. Tarihe iz bırakmak adına düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasının tüm katılımcılarını kutluyor, ödül alanları gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.

KÜLTÜR MİRASI

SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş de şunları kaydetti:
"SATSO 102 yıldır üyelerine en iyi hizmeti vermeye çalışırken Türkiye’nin ve Sakarya’nın sorunlarını teşhis etmeyi, çözüm yollarını araştırmayı ve yetkili merciler nezdinde girişimlerde bulunarak olumlu netice alıncaya kadar sorunların takipçisi olmayı kendine görev sayan ilimizin en büyük mesleki toplum kuruluşuyuz. Odamızın 102 yıllık mazisine baktığımızda, her alanda, gayretli çalışmaları ile adından söz ettiren bir yapı görüyoruz. Türkiye’nin ilk yerel bankası olan Adapazarı İslam Ticaret Bankası ile Adapazarı Emniyet Bankası’nı şehrimizde kuran tüccar ve sanayicilerimiz, Cumhuriyet Döneminden sonra da ilimizde kamu iktisadi teşekküllerinin kurulmasına ve ekonomimizin gelişmesine her zaman öncülük etmişlerdir. 1914 yılında kurulan demir-tahta araba fabrikamızda savaş arabaları yapılan günlerden, sıfır hata politikası ile üretim yapan güçlü bir noktaya ulaştık, ticareti de çok iyi bilen bir kültür mirasını bugünlere taşıdık.
Bu özel güne anlam katan Sakarya’da ticaret ve sanayi konulu fotoğraf yarışmasında ödül alan fotoğraf severlerimizi yürekten tebrik ederken, yarışmayı düzenleyen Meclisimiz Kültür Komisyonuna, değerli jürimize, yarışmaya maddi manevi destek veren meslek kuruluşlarımıza ve firmalarımıza teşekkür ediyor, tüm katılımcıları saygı ile selamlıyorum." 

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise "02 yıl gibi kadim bir geçmişe sahip Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu şehirler sosyolojik yapılarıyla mimari değerleriyle, sanatsal çalışmaları ile isimlerinden söz ettirirler.  Bu kültürel çalışma da Ticaret ve Sanayi Odası’na yakıştı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz’dedi. 

YARIŞMANIN JÜRİSİ VE ÖDÜL ALANLAR

Yarışmanın jürisinde şu isimler yer aldı:  Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman, Fotoğraf Sanatçısı, Merkez Bankası Meclis Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç, Sanatçı, Eski Milletvekili Süleyman Gündüz, Fotoğraf Sanatçısı, SUBÜ Öğretim Görevlisi Servet Sezgin, SATSO Kültür Komisyonu Başkanı Oğuzhan Durak ,  Fotoğraf Sanatçısı Cihat Çavdar.      

  

Yarışmanın birincisi İlhan Salur'un ödülünü Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir,  ikincisi Hasan İçel’'in ödülünü Sakarya eski Milletvekili Mustafa İsen, üçüncüsü Orhan Bektaş'a ödülünü Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Talip Kuriş takdim etti.

Gizem Frit Mansiyon ödüllerini alan; Arda Adnan Kalkan, Cengizhan Türkoğlu’nu, Murat İbranoğlu’na ödüllerini Gzem Frit Kurumsal İletişim Sorumlusu Batuhan Basalak takdim etti.

  

Özel Ödül kategorisinde Sakarya Ticaret Borsası Özel Ödülü’nü alan Ahmet Turan Kural’a Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı ödül takdim etti. Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Özel Ödülü’nü alan İlhan Bayrak’a vekaleten  Sagüsad Başkanı Ünal Dabak’a  Ödülü Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Şinasi Bayraktar takdim etti. TÜMSİAD Özel Ödülü’nü alan Fatih Gürsel’e Ödülünü TÜMSİAD Başkanı Ahmet Ölmez takdim etti.

SASİAD Özel Ödülü ‘nü alan Cengizhan Türkoğlu ve İhsan Korkut’a ödüllerini SASİAD Başkanı Sayın Ümit Karayaka SASİAD Genel Sekreteri Erdal Zafer Başar takdim eti.


 

Sakarya GİAD Özel Ödülü’nü alan Cengizhan Türkoğlu’na Sakarya GİAD Başkanı Gökhan Korkmaz takdim etti. ARMA Filtre Özel Ödülü’nü alan Eren Erenbilge’ye vekaleten Ekrem durmuş’a  ödülü Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Akgün Altuğ takdim etti.

Brisa Sponsorluğu’nda sergileme alan Ersin Berk, Sare Kural, Şule Çakar, Orhan Bektaş, Eren Erenbilge’ye Ödüllerini Brisa Bölge Müdürü Cem Uyanıker takdim etti.

Ahmet Zeki Okur, İhsan Korkut, Abdurrahman Çetin, Alaattin Şenol, Arda Adnan Kalkan’a Ödüllerini SATSO Meclis Kültür Komisyonu başkanı Oğuzhan Durak takdim etti. 

Ela Aktay, Caner Başer, Mustafa Kurtbaş, Ömer Faruk Tanır ve Hasan İçel’e ödüllerini SATSO Disipilin Kurulu Başkanı Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu takdim etti.

Mehmet Arda, Gülay İnce, Suzan Cömert Özata, Bahar Saner, Mustafa Yiğit’e ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş takdim etti.

Aygül Öztürk, İlhan Bayrak, Nagihan Şekercioğlu’na ödüllerini İl Kültür Müdürü Hüseyin Yorulmaz takdim etti.

Nuri Kuru, Arzu İbranoğlu, Murat İbranoğlu, Ekrem Durmuş’a ödüllerini Jüri Üyesi Servet Sezgin takdim etti.