Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisinde düzenlenen ödül törenine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, GizemFrit Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Küçük, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turğay, SAÜ öğretim üyeleri ile jüri üyeleri, yarışmacılar ve öğrenciler katıldı.

“Seramik bizim çok eski bir kültürümüz”

Ödül töreninde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Ödül almakla ödül almak için çaba göstermek arasında bir fark yok. Bu yüzden yarışmaya katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Böyle bir yarışmayı düzenleyen üniversitemizi ve GizemFrit firmasını ayrıca tebrik ediyorum. Seramik bizim çok eski ve kadim kültürümüz. Bu kültürümüzü yaşatanları yürekten kutluyorum. Sakarya’da üniversite ve sanayi işbirliği ile olmayacak herhangi bir şey yok. Bu iki sektör bir araya geldiğinde ortaya çok güzel ürünler çıkıyor. Zaten kalkınmanın temelinde de bu var. Biz kalkınmayı üç ana temel üzerine kuruyoruz. Birincisi bilim, ikincisi kamu, üçüncüsü ise müteşebbis kuruluşlardır. Bunların her zaman bir arada olması gereklidir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, bilin ki bizlerden istediğiniz her meşru şey yerine getirilecektir” dedi.

“Çok sayıda etkinliğin düzenlenmesi öğrencilerimiz için büyük bir fırsat”

Törende konuşma gerçekleştiren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Bu yarışmanın son yedi yıldır uluslararası düzeyde gerçekleştirilmesi son derece önemli bir başarı. Sanat Tasarımı ve Mimarlık Fakültemiz, üniversitemize değer katan fakültelerimizin başında geliyor. Çok sayıda etkinliğin düzenlenmesi öğrencilerimiz için büyük bir fırsat. Sanat alanında usta çırak ilişkisi çok önemli. Çünkü usta sadece işi değil işin felsefesini de öğrencisine aktarıyor. Bu yıl onuncusunun gerçekleştirilmesinde hem değerli hocalarımızın hem de şehrimizin önemli firmalarından olan GizemFrit’in desteği büyük rol oynuyor. Ayrıca bu tür faaliyetlerin öğrencilerimizin sektöre girdiklerinde daha da tanınır olmalarına katkıda bulunacağını düşünüyorum. İnşallah öğrencilerimiz bu tür faaliyetlerden en üst düzeyde faydayı elde ediyorlardır. Hayırlı olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

“10 senedir bu işin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyoruz”

Ödül töreninde bulunan GizemFrit Genel Müdürü Veysi Küçük ise “Başta sayın rektörümüz olmak üzere, Doç. Dr. Buket Acartürk Akyurtlaklı hocama, değerli jüri üyelerine, yarışmacılara ve siz değerli konuklara çok teşekkür ederim. 10 senedir bu işin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Sakarya’da olan bir şirketiz ancak küresel ölçekte de çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Yarışmanın uluslararası olması ve sizlerin katılması bizlere mutluluk veriyor. Biz her şeyi bu vatan ve sizlerin geleceği için yapıyoruz. İlerde sizleri bu Ülkeye katkı sağlarken görmek bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı olacak. Başta sayın rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Yarışmanın nihai hedefi genç seramik sanatçılarına destek olmak”

Ödül töreninde konuşan SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turğay, “Fakültemiz ve GizemFrit’in 2010 senesinden beri ortaklaşa düzenlediği yarışma sanayi ve üniversite işbirliğinin altını çizmek adına önemli bir örnek teşkil etmektedir. Yarışmanın nihai hedefi genç seramik sanatçılarına destek olarak, seramik sanatı endüstrisine katkıda bulunmaktır. Bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz yarışma hem ulusal hem uluslararası katılımla zenginleşmiş durumdadır. Bu noktada ürettiği eserleri ile bizleri umutlandıran, heyecanlandıran, geleceğin sanatçıları olarak gördüğümüz değerli öğrencilerimize, yarışma için her zaman desteğini sunan ve seramik sanatına katkısını eksik etmeyen Gizemfrit yönetimine, eserleri değerlendiren saygıdeğer jüri üyelerine, yarışma, sergi ve katalog düzenleme sürecinde her türlü emeğini ortaya koyan fakültedeki kıymetli çalışma arkadaşlarıma, Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Buket Acartürk’e ve her zaman sanatı ve sanatçıyı destekleyen değerli rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan hocamıza en içten teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

“Bu yıl toplam 203 öğrenci yarışmamıza başvuru yaptı”

Ödül töreninde konuşmasını yapan Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Buket Acartürk Akyurtlaklı ise, “Hepiniz 10. Uluslararası GizemFrit Seramik Yarışması Sergi Açılışı ve Ödül Törenine hoş geldiniz. Çok heyecanlıyım çünkü bu yıl onuncusunu düzenliyoruz. On yıl önce küçücük bir umut ve hayal ile yola çıktığımız bir yarışmanın tek amacı seramik eğitimi alan öğrencileri desteklemek, teşvik etmek ve işlerine sarılmaları için ufak bir katkı sağlamaktı. Yarışmamız 2010 yılında ulusal düzeyde başladı ve üç yıl bu şekilde devam etti. 2014 yılından itibaren uluslararası arenaya taşımak için gayret göstermeye başladık ve her yıl artan katılımcı sayısıyla birlikte bugünlere ulaştık. Bu yıl toplam 203 öğrenci yarışmamıza başvuru yaptı. GizemFrit’e verdikleri destek için teşekkür ederim” dedi.

Tören, kazanan yarışmacılara plaket takdimi, fotoğraf çekimi ve sergi gezisinin ardından sona erdi.