Sinema ve Televizyoncu, Yazar Korkut Akın’ın 1983 yılından bu yana her yılbaşı için hazırladığı kartlardan oluşan “kırk bir kere sevda(ğ) kırk bir kere barış”  adlı sergisi 20 Aralık Salı günü açılacak. 

Korkut Akın, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde 20 Aralık - 10 Ocak tarihleri arasında açık kalacak sergisini şöyle anlatıyor:

HER YILA BİR KART

"1983 yılbaşı için “aşk”la hazırladığım “tek” kart, karşılığını her yıl yenilerinde buldu. Aradan geçen 41 yılda (kırk bir kere barış!) kısa bir Türkiye sosyal tarihi oluverdi, kendiliğinden. Bu sürede hiçbir kartı postayla göndermedim. Yüz yüze iletişimin gücünden ve güzelliğinden yararlanarak hep elden dağıttım.

Biraz önsezi, biraz niyet okuma, belki biraz rüya görme, birazdan çokça da gidişatı izleme… 83 milyonda bir sorumlulukla yaptığım davetler bunlar, bir yanıyla toplumsal belleğimizi yansıtıyor…

Ayşe Kulin: “Daha iyi bir insan olmak için kitap okuyun” Ayşe Kulin: “Daha iyi bir insan olmak için kitap okuyun”

“kırk bir kere sevda(ğ) kırk bir kere barış” adıyla Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür Merkezi’nde, 20 Aralık 2022 – 10 Ocak 2023 tarihleri arasında sergilenecek.

… bundan sonrası sizin. Ne görüyorsanız o.

Yolunuz yolumuzla kesişirse sizin de bir yeni yıl kartınız olur. Ben her yıl hazırlıyorum, sizin için de bir tane ayırırım."

KORKUT AKIN KİMDİR?

Leylekler, yapılan anlaşmalara uyarak 1958’de Van’a bırakmış Korkut Akın’ı.

Yolda gazete görse, çöküp okuyan bir çocuktu Korkut… Hâlâ da sürüyor o özelliği…

Anadolu Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümünü (1981) bitirdi.

Yeşilçam’da reji asistanlığı, senaristlik ile başladığı yaşamı, televizyonlarda yönetmenlikle sürdü…

1984’te “Voli” ile İFSAK Kısafilm Yarışması Büyük Ödülü
1990’da “Hişt Hişt!” ile İzmir Karşıyaka Belediyesi İnsan Hakları Kısafilm Mansiyon Ödülü
1991’de “Hayat Ne Tatlı” ile Orhon Murat Arıburnu Kısafilm Yarışması Birincilik Ödülü
1992’de “Hişt Hişt!” ile 42. Berlin Film Festivali, 5. Video-Fest Büyük Ödül Adayı
1993’de “İstanbul Sayfaları” ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Yılın TV Programı Ödülü
kazandı.

 

Zamanda Yolculuk” dizisinin 24 bölümünü çekti (1995).

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nde sinema dersleri verdi.

Dünya Kitap Dergisi’nde başladığı kitap yazılarını Radikal Kitap, Cumhuriyet Kitap, Edebiyat Nöbeti, Kitap Eki, Berfin Bahar, habercigazete.com (artık habercigazete.net), aydinmuhiti.com’da, sinema yazılarını sadibey.com’da sürdürdü, sürdürüyor. Taşıma Dünyası, Bartın Manşet ve Bartın Bölge gazetelerinde köşe yazıları yazdı. …daha birçok yayında yazı yazdı, röportaj yayınladı.

Abdullah Akın Armağanı”, “Firari Defter” kitaplarının editörlüğünü yaptı. Atilla Dorsay’ın yazdığı “Yaşantımızı Değiştiren Filmler” ve “Hayatımızı Aydınlatan Muhteşem Kadınlar” kitaplarını yayına hazırladı.

Yitik Umutların Gece Bekçisi” nehir söyleşi ilk kitabıydı, yüksek lisans tezi de olan “Yerli Dizi Yersiz Uzun” ikinci kitabı…

Küçük bir özelliği daha var: 1983’ten bu yana her yıl hazırladığı yeni yıl kartlarını postayla göndermeyip sadece elden dağıtıyor.

…okumayı, izlemeyi, yazmayı sürdürüyor.