Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki başkanlarından, Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç, İstanbul'da düzenlenen törenlerin ardından Merdivenköy Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki gün 87 yaşında hayatını kaybeden Orhan Erinç için bugün, TGC’nin Cağaloğlu’ndaki binasında tören düzenlendi. Törene, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, gazeteciler ve Erinç’in ailesi katıldı.

TGC Başkanı Turgay Olcayto, Erinç’in ölümünün üzgün ve sıkıcı bir yoldan geçerek olduğunu söyledi. Olcayto, “Bu yolda ne yazık ki Cumhuriyet aleyhine açılan davaların da etkisi vardı” dedi.

'Büyük bedeller ödedi'

Erinç'in avukatı Akın Atalay, Erinç'e çok sıkıntı çektirildiğine dikkat çekti:

Barış Pehlivan beşinci kez cezaevine giriyor Barış Pehlivan beşinci kez cezaevine giriyor

“Mesleki yaşamının son 30 yılında onunla birlikte çalışmış, son 7 yıllık döneminde de birlikte yargılanmış arkadaşları, dostları olarak onu elbette çok özleyeceğiz. Yaşadığımız sürece de unutmayacağız. Orhan abimiz, Cumhuriyet gazetesi davası nedeniyle ilerleyen yaşlarında gazeteciliği savunmak, gazetesini ve gazeteci arkadaşlarını da korumak, kollamak zorunda kaldı. 36 yıl Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yöneticisi, 12 yıl başkanı olmuş birinin gazeteciliği nasıl savunması gerekiyorsa öyle dimdik durdu ama kendi zarif ve bilgece dokunuşlarını da katarak. Çok sıkıntı çekti, çektirdiler. Bir milim taviz vermedi. Büyük bedeller ödedi.”

Merdivenköy Mezarlığı'nda toprağa verildi

Orhan Erinç’in cenazesi, TGC’de yapılan törenin ardından Üsküdar’daki Şakirin Camisi’ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katıldı. Erinç, Şakirin Camisi'nde öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Merdivenköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.