TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız bu sabah gözaltına alındı. 

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ sosyal medyada yaptığı paylaşımda Dükel’in bu sabah 07.30’da gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltı nedeni henüz bilinmiyor.

Yanardağ, gazeteci Dükel’in gözaltına alınmasıyla ilgili, “Arkadaşımız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel bu sabah 07.30’da gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedeni bilinmiyor. Savcılığın 4 gün gözaltı süresi vermiş. Savcılığa çağrılarak ifadesi alınabilecek bir gazetecinin böyle gözaltına alınması demokrasilerde olmaz, olmamalıdır” dedi.

Askeri casusluk suçlaması

Odatv ise haberinde Müyesser Yıldız’ın gözaltına alındığını polislerin evinde arama yaptığını duyurdu. Odatv, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı “askeri casusluk” suçlamasıyla Müyesser Yıldız’ın gözaltına alındığı öne sürülüyor” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaklaşık bir ay önce Müyesser Yıldız’ın bir Facebook gönderisini paylaşarak Yıldız’ı hedef göstermişti. Kars’ta vefat eden bir asker üzerine paylaşım yapan gazetecinin gönderisini Twitter’dan paylaşan Soylu, “Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır” ifadelerini kullanmıştı.

Yıldız, mart ayında yazdığı bir haber nedeniyle 7 bin 80 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.