Habertürk TV, 23 Ocak 2023 tarihinde yayınlanan “Karne hediyesi et alan çocuk” başlıklı haber için başlattığı kurum içi soruşturmanın sonucunu paylaştı. Habertürk, haberi yapan muhabirin işine son verildiğini açıkladı. 

Kurum açıklamasında, haberin ham görüntülerinin incelendiği, muhabirden savunma alındığı belirtildi.  Açıklamada "Neticede incelenen ham kayıtların açıkça gösterdiği üzere; muhabirimizin haberde konuşan çocukla gazetecilik ilke ve kurallarına tümüyle aykırı olarak, çocuğa nasıl konuşacağına ilişkin dikte edici ve yönlendirici nitelikte ön konuşma yaptığı ve çocuğun bu yönlendirme doğrultusunda konuştuğu maalesef tespit edilmiştir" denildi. 

Ne olmuştu?

Habertürk'te Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) piyasaya taze karkas et satışı yapmayı planlaması üzerine yapılan haberde, bir çocuğun "Annem karne hediyesi et aldı" sözleri gündem oldu. Sosyal medyada çokça paylaşılan görüntüler üzerinden muhalefet partileri de hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. 

VOA Türkçe’ye erişim engeli getirildi VOA Türkçe’ye erişim engeli getirildi

Yayında "Karne hediyesi kasap abisinden 3 kalem pirzola" diyerek eti çocuğa uzatan kasap ise daha sonra olayı reddedip “Aile kasap dükkanıma yakın bir evde oturur. Evleri arabaları var muhtaç insanlar değiller” dedi. Annenin durumu yalanladığı öne sürüldü.

Tartışmaların odağındaki Habertürk'ten de olayla ilgili açıklama geldi ve kurum içi soruşturma başlatıldığı açıklandı.