Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Etkinlik Merkezi'nde ÇYDD Şube Yöneticileri ve bursiyerlerle bir araya gelen Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur Türkiye'de basının dünü, bugünü ve yarını üzerine konuştu


Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Etkinlik Merkezi'nde ÇYDD Şube Yöneticileri ve bursiyerlerle bir araya geldi. Matur, katılımcılara Türk basının dünü, bugünü ve yarını üzerinde görüşlerini anlattı. Atatürk'ün yerel basını fazilet adaları olarak nitelediğini, Kurtuluş Savaşı sırasında basın aracılığıyla halka mesajlar verdiğini anlattı.

Son dönemde basının ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçirdiğine dikkat eçen SGC Başkanı yerel gazete sayısının son yıllarda yarı yarıya azaldığını belirtti. Uydudan yayın yapan yerel televizyon kanallarının uydu kiraları nedeniyle birbiri ardına kapandığını belirten Matur “ Bu zor günlerde basın yeni bir imkan olarak internette varlığını sürdürmüye çalışıyor. Gazetecilik mesleği farklı mecralarda da olsa varlığını hep sürdürecek” dedi.

ÇYDD Şube Başkan Yardımcısı Yüksel Büyükakten ÇYDD olarak burs verdikleri üniversite öğrencileri ile mesleklerinde başarı sergilemiş isimleri buluşturduklarını belirterek “ Her ay bir konuğumuzla öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Öğrencilerimizin ufkunu açmayı amaçladığımız programımıza katıldığınız için teşekkür ederim” dedi.