Programa ünlü sanatçıların yanı sıra dünyaca ünlü Pedagog  Psikolog Prof. Dr. Artin Göncü, ünlü hukukçu Prof. Dr. İştar Gözaydın ve Psikolog Elvan Şafak gibi alanında isim yapmış kişiler katılacak.

Pi Arte Tv’nin kurucusu Oyuncu- Yazar Showmen Mahir Mircan K, otizm hakkında farkındalığı arttırmak amacıyla hazırlandığı sosyal sorumluluk projesini Tohum Otizm Vakfı  yararına hayata geçireceğini belirterek “Tohum Otizm Vakfı yararına Youtube’ta gerçekleştireceğimiz 12 saatlik canlı yayına sadece bir dünya rekoru kırmayı değil, aynı zamanda otizm konusuna da dikkat çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

Youtube üzerinde yayın yapan Pi Arte Tv’de şimdiye kadar Türkiye'nin en önemli sanatçıları, akademisyenleri ve politikacılarının yanı sıra, Latin Amerika'nın da önemli sanatçılarını konuk ettiklerini hatırlatan Oyuncu- Yazar Showmen Mahir Mircan K, “Bu sefer amaç ve hedef çok farklı” ifadelerini kullandı.

OTİZMLİ ÇOCUKLAR...

“Alanında zirvede olan kişileri ağırladık, bu da bizi mutlu ediyor. Bu kez otizmli çocukların sorunlarına dikkat çekerek yararlı bir iş yapmak istiyoruz” diyen Mahir Mircan K, uzmanların otizmde erken tanı ve doğru eğitimin önemine sürekli vurgu yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi:

 “Sadece ailelerin değil toplumun da otizm konusundaki farkındalığını artıracak girişimlere ihtiyaç var. Bir sanat kanalı olarak biz de bu konuda elimize taşın altına koyarak çözümün bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 12 saatlik canlı yayınımıza aralarında Mahir Günşiray, Bülent Emrah Parlak, Erhan Yazıcıoğlu, Mehmet Esen, Yiğit Kirazcı, Renan Bilek, Ayşe Tütüncü, Tülay Günal, İ. Bülent Çelik, Arto Tuncboyacıyan, Beyti Engin, Sevinc Erbulak,  Orçun Benli, Hilal Nesin gibi sanatçıların yanı sıra, dünyaca ünlü Pedagog  Psikolog Prof. Dr. Artin Göncü, ünlü hukukçu Prof. Dr. İştar Gözaydın ve Psikolog Elvan Şafak gibi alanında isim yapmış kişiler katılacak. Yelpazesi son derece geniş olarak planlanan 12 saatlik canlı yayının çok konuşulup, çok izlenmesiyle otizm konusunda farkındalığa katkı sunacağına inanıyoruz.”