Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken 17 Şubat 2015’de bir esnaf tarafından öldürülen gazeteci Nuh Köklü için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu açıklama yaptı. 

Türkiye’de öldürülen 65. gazeteci olan Nuh Köklü’nün ölümünün altıncı yılında yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Meslektaşımız Nuh Köklü’yü basın tarihine geçen kartopu cinayetiyle kaybettik. Nuh Köklü emekten, sendikalaşmadan yanaydı. Meslek ilkelerine uygun gazetecilik yapılması için uğraş veriyordu. Haksızlıklara karşı yılmadan mücadele ediyordu. Bu demokrasi ayıbı olan cinayeti hiç unutmamak, unutturmamak için TGC olarak 2015 yılında Nuh Köklü’ye Öldürülen Gazeteciler’ listesinde yer verdik. Fotoğrafını, Basın Müzesi’ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne astık. Nuh Köklü’yü ölümünün altıncı yılında sevgi ve saygıyla anarken siyasetçileri nefret söylemlerinden uzak durmaya, demokrasiyi geliştirmeye, barışı ve kardeşliği sağlayacak adımları atmaya tekrar davet ediyoruz.”

TGS: Arkadaşlarını hiç yalnız bırakmadı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Nuh Köklü’yü bir Twetter paylaşımıyla andı. TGS, Nuh Köklü’nün bir videosunu paylaşarak şöyle yazdı:

“Nuh Köklü onurunu satmadan gazetecilik yaptı. Sabah-ATV grevinden önce işten atılmasına rağmen grev önlüğünü ilk o giydi ve arkadaşlarını hiç yalnız bırakmadı. Kar topu oynarken öldürülene kadar hep gazetecilerin sorunlarını çözmek için uğraştı. Özlemle anıyoruz...”