BAREM Pazar Araştırma Şirketi, Türkiye’de medya izleme alışkanlıklarına yönelik yaptığı araştırmanın sonucunu kamuoyuyla paylaştı.

Araştırmaya göre; toplumun büyük bir kesimi haberleri sosyal medya ve televizyonlardan alıyor.

Son dönemde en sık izlenen ve dikkat çeken haberler arasında ise; COVID-19, Kanal İstanbul, Sedat Peker ve Müsilaj konuları yer alıyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 56'sı haberleri sosyal medyadan, yüzde 34'ü ise televizyondan takip ediyor.

Online gazetelere güven yüzde 64

Haberleri televizyondan izleyenlerin yüzde 76’sı televizyonu güvenilir bulunurken, sosyal medya kullanıcılarının yüzde 69’u sosyal medyadan aldıkları haberlere güveniyorlar. Online gazete içinse bu oran yüzde 64. 

Araştırmaya katılanların yüzde 20’sinden fazlasının izlediği televizyon kanalları sırasıyla; Fox TV (yüzde 45), ATV (yüzde 32), A Haber (yüzde 24), Show TV (yüzde 23), TRT1 (yüzde 23) ve TRT Haber (yüzde 21) oldu.

Katılımcılar, haber almak için en fazla FoxTV'yi tercih ettiğini söyledi.

En çok salgın haberleri izleniyor

Araştırmada bu dönem en çok izlenen haberler sorulduğunda ise, yarısından fazlası (yüzde 52) COVID-19 ile ilgili haberleri izlediğini belirtti.

COVID-19 haberlerine en hassas grup ise yüzde 61 oranla kadınlar oldu. Üç kişiden biri de (yüzde 32) Kanal İstanbul haberlerini izlediğini ifade ediyor.

Bu aralar en çok izlenen üçüncü haber konusu ise Sedat Peker (yüzde 27). Müsilaj (deniz salyası) haberleri de (26) çok izlenenler arasında yer alıyor.